- Jeg er skuffet over at regjeringen ikke har tilbakevendende kraft på de ti dager med lønnsplikt vi ble nødt til å betale ved den siste nedstengningen, sier Bent Stiansen.
Måtte ut med én million
Den kjente kokken, som er innehaver av Norges eldste Michelin-stjerner og eier av Statholdergaarden og Statholderens Mat & Vinkjeller, har fått med seg regjeringens nye krisetiltak.
Der var det blant mange et stort ønske om at det skulle legges til rette for å redusere arbeidsgivers lønnsplikt under permitteringer, fra ti til to dager.
Dersom det ikke kom på plass, ønsket både NHO og Virke at regjeringen skulle legge lønnskostnader inn i kompensasjonsordningen under det som heter «faste, uunngåelige utgifter». Det skjedde heller ikke.
Det regjeringen derimot gjorde var å øke kompensasjonsgraden fra 80 til 85 prosent.
- Vi setter pris på at det er 85 prosent kompensasjon. Det betyr at vi må ta vår del av kaka vi også, men det er vår dugnad, sier Stiansen, før han blir mer alvorlig.
- Men de én million kronene vi måtte ut med under nedstengningen i november, det er blodig urettferdig.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger