Revidert nasjonalbudsjett:

- Blodig urettferdig

Opposisjonen mener regjeringen fortsatt ikke treffer de hardest rammede av pandemien i sitt reviderte nasjonalbudsjett.

Regjeringen legger fram forslag til revidert nasjonalbudsjett for 2021. I det reviderte nasjonalbudsjettet blir hovedtallene for norsk økonomi og regjeringens syn på gjennomføringen av den økonomiske politikken oppdatert. Pressemelding med økonomiske nøkkeltall blir publisert kl. 08:00. Finansminister Jan Tore Sanner (H) inviterer til pressekonferanse kl. 11:00. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klokka 11 legges revidert nasjonalbudsjett fram av finansminister Jan Tore Sanner (H), men allerede tirsdag morgen ble nøkkeltallene kjent.

De viste blant annet at regjeringen gjør en kraftig oppjustering av oljepengebruken i 2021, og anslår nå at de skal bruke 402,6 milliarder oljekroner i løpet av året.

Det er et hopp på nær 90 milliarder kroner fra det opprinnelige budsjettforslaget som ble lagt fram i fjor høst.

Flere reagerer på at oljebruken er enorm, og opposisjonen mener regjeringen fortsatt ikke treffer dem som trenger det mest.

- Blodig urettferdig

- Regjeringens budsjettforslag er blodig urettferdig, sier Marie Sneve Martinussen, nestleder i Rødt.

- Regjeringen foreslår å stanse kriseordningene for de på dagpenger, arbeidsavklaringspenger, frilansere og lærlinger 30. september. Samtidig forlenges kompensasjonsordningen for næringslivet til 1. november, uten krav til utbyttestans eller norske lønns- og arbeidsvilkår.

Hun mener dette er en krigserklæring mot arbeidsfolk som er rammet av krisa.

- Vi gir oss ikke før regjeringa har tapt kampen om å sende regningen for krisa til arbeidsfolk, nok en gang. Rødt går inn for at økt dagpengenivå og feriepenger for de som har vært arbeidsledige skal gjøres til varige ordninger. Nå må vi bekjempe arbeidsledigheten, ikke de arbeidsledige, sier Martinussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.