- Blodpenger

Zelenskyj går i strupen på europeiske land som fortsatt handler olje med Russland. Ifølge New York Times skal EU nå jobbe med et oljeimportforbud.

ANKLAGER: Zelenskyj mener Vesten bør forby import av russisk energi. Foto: NTB
ANKLAGER: Zelenskyj mener Vesten bør forby import av russisk energi. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ukrainas president, Volodymyr Zelenskyj, anklager europeiske land som fortsatt kjøper russisk olje for å «tjene sine penger på andre menneskers blod».

Det kommer fram i et intervju med BBC torsdag.

Han peker spesielt på Tyskland og Ungarn, og anklaget dem for å stå i veien for å innføre et importforbud på russisk energi.

- Noen forstår

For Ukrainas ledelse har frustrasjonen overfor Berlin vært stor. Sistnevnte har støttet noen sanksjoner mot Russland, men holdt igjen på noen oppfordringer om å ta tøffere grep på oljesalg, skriver kanalen.

- Noen av våre venner og partnere forstår at det er en annen tid nå, at det ikke lenger er et spørsmål om forretninger og penger, sier Zelenskyj til BBC.

Ukrainas president gjentar oppfordringa om å sende mer våpen til landet, og sier at landet ikke får forsyninger raskt nok for å forsvare seg mot russiske angrep.

Storavis: EU planlegger forbud

Russlands invasjon av Ukraina har ført til full diskusjon i EU-landene om hvorvidt man skal stanse importen av russisk energi. Inntil videre har EU bare innført et forbud mot russisk kull. Mange europeiske land er svært avhengige av russisk olje og gass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer