Coronakrisen

Blodrøde tall

Flytrafikken i august falt med nesten 60 prosent sammenlignet med i fjor. – Det vil nok ta lang tid før flytrafikken er tilbake på et 2019-nivå, sier Avinor.

HARDT RAMMET: Coronakrisen har rammet flytrafikken, og selskaper som SAS og Norwegian brutalt. Nye tall viser at august var nok en tøff måned for bransjen. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix / TT
HARDT RAMMET: Coronakrisen har rammet flytrafikken, og selskaper som SAS og Norwegian brutalt. Nye tall viser at august var nok en tøff måned for bransjen. Illustrasjonsfoto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix / TT Vis mer
Publisert

Flytrafikken i august falt med nesten 60 prosent sammenlignet med i fjor. – Det vil nok ta lang tid før flytrafikken er tilbake på et 2019-nivå, sier Avinor.

– Gjennom sommeren var trafikken økende uke for uke, mye grunnet ferietid og endrede reiseråd. Økningen vedvarte til og med første uken i august. Fra da av har trafikken vært avtakende, sier Gaute Skallerud Riise, direktør for trafikkutvikling i Avinor i en pressemelding.

Totalt sett viser tallene for august en nedgang på 51 prosent i innenlandstrafikken og en nedgang på 84 prosent i utenlandstrafikken fra Avinors lufthavner, sammenlignet med august 2019.

NORWEGIAN: Tidligere konsernsjef i Norwegian, Bjørn Kjos, er fornøyd med hvordan han arvtakere har jobbet under coronakrisen. Video: Lars Eivind Bones. Reporter: Nicolai Eriksen Vis mer

Hittil i år er nedgangen på 49 prosent innenlands og 71 prosent utenlands.

Før sommeren hadde Avinor sett for seg en gradvis oppgang i trafikken utover sommeren og høsten/vinteren 2020/2021.

– Vi ser nå at dette er en situasjon som vil vedvare, og det vil nok dessverre ta lang tid før flytrafikken er tilbake på et 2019-nivå. Utviklingen fremover forventer vi at i stor grad vil bero på når en vaksine er klar til massedistribusjon, sier Riise.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer