Konkurstall:

Blodrødt: - Ser litt stygt ut

Ekspertene melder om «konkurssjokk» i flere bransjer: - Ut av én krise og over i en annen.

KRAFTIG KONKURSØKNING: Konkurstallene i Norge har lenge ligget i coronadvale. Nå peker pilene rett oppover. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB
KRAFTIG KONKURSØKNING: Konkurstallene i Norge har lenge ligget i coronadvale. Nå peker pilene rett oppover. Illustrasjonsfoto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Publisert

- Vi går en usikker tid i møte. Tallene er klokkeklare. Bransjer som er avhengige av konsumentene, vil få det langt tøffere utover høsten og vinteren, sier daglig leder Per Fjærestad i Creditsafe Norway til Børsen.

De siste to åra har vært preget av dystre spådommer om en konkursbølge av dimensjoner. Hittil har tallene riktignok vært forholdsvis beskjedne.

I Creditsafes oppsummering av konkursstatistikken for august, slår selskapet fast at mørke skyer nå henger blytungt over flere bransjer.

«Konkurstallene for august er blodrøde. For første gang siden før pandemien ser vi en betydelig økning i antall konkurser, og nå nærmer vi oss nivåene fra toppåret 2019.»

Hardt rammet

Fjærestad utdyper:

- Vi har våknet opp fra sommerdvalen, og nå ser vi virkelig en kraftig økning i konkurstallene. For første gang ser vi tall som er høyere enn i 2020, og vi nærmer oss nivået i toppåret 2019.

Det er særlig tre bransjer som utmerker seg i konkursstatistikkene for august: Serveringsbransjen, detaljhandelen og agentur- og engroshandel.

- Vi ser at konkursøkningen først og fremst kommer i bransjer som er direkte avhengig av konsumentene, og her ser det i grunnen litt stygt ut nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.