Credit Suisse:

Bloomberg: Tusenvis mister jobben

Etter skandalene og gigantoppkjøpet kutter banken over halvparten av stillingene, ifølge finansnettsted.

SKANDALEBANK: Credit Suisse har stått i flere stormer. I mars ble banken kjøpt opp av storbanken UBS. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKANDALEBANK: Credit Suisse har stått i flere stormer. I mars ble banken kjøpt opp av storbanken UBS. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sveitsiske UBS planlegger å kutte 35 000 jobber i Credit Suisse – over halvparten av de ansatte – etter å ha reddet banken i mars, melder Bloomberg.

Bloomberg viser til kilder som står bankene nær og som forteller at de ansatte har fått varsler om tre runder med oppsigelser i år. Den første kommer i midten av juli, de neste to i september og oktober.

UBS har foreløpig ikke svart på Bloombergss forespørsel om en kommentar.

PROTESTERTE: På en oppsiktsvekkende måte tok Italienske flyvertinner til gatene 15. oktober. Foto: AP Vis mer

Credit Suisse hadde rundt 45 000 ansatte da den nesten gikk over ende fordi investorene var urolige for likviditeten. Krisen ble løst ved at UBS kjøpte rivalen i en økonomisk redningsaksjon i regi av den sveitsiske regjeringen.

Analytikere har advart om at det trolig vil komme masseoppsigelser fordi de to bankene, som regnes blant de viktigste i verden, hadde overlappende aktiviteter.

Til sammen hadde de rundt 120 000 ansatte ved årsskiftet, 37 000 av dem i Sveits.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer