Boeing-sjefen har fått sparken

Dennis Muilenburg, administrerende direktør i Boeing, er ferdig i selskapet.

FERDIG: Boeing-sjef Dennis Muilenburg, her avbildet sammen med USAs president Donald Trump, må gå på dagen. Foto: Randall Hill / Reuters / NTB Scanpix
FERDIG: Boeing-sjef Dennis Muilenburg, her avbildet sammen med USAs president Donald Trump, må gå på dagen. Foto: Randall Hill / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selskapet skriver i en pressemelding at Muilenburg er ferdig i stillingen som administrerende direktør med umiddelbar virkning. Styret viser samtidig til at det var de som besluttet at det var nødvendig å gjennomføre endringer i ledelsen.

New York Times skriver at toppsjefen har fått sparken som følge av krisa selskapet har stått i en lang periode.

Trøbbel med 737 Max-fly har gjort 2019 til et marerittår for Boeing. I januar innstiller selskapet produksjonen av flytypen, som er selskapets bestselger. Boeing er USAs viktigste eksportør av industriprodukter.

Muilenburg er blitt kraftig kritisert for håndteringen av den dramatiske situasjonen. Han har ifølge New York Times lovet mer enn han kan holde, noe som har skapt usikkerhet for flyselskapene som har måttet kansellere flyvninger og har tapt flere milliarder i inntekter.

I juli satte Boeing av 40 milliarder kroner til å dekke kostnader som flyselskapene har blitt påført og rapporterte det største tapet i et enkelt kvartal i selskapets historie: 25 milliarder kroner, ifølge NTB.

Rammes hardt

Det blir solgt MAX-fly årlig for flere titalls milliarder dollar, og en stans i produksjonen kan sende sjokkbølger gjennom amerikansk økonomi fordi underleverandørene rammes hardt, skriver New York Times.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.