Gunhild Stordalen:

Boikotter flere restauranter

- Komplett idioti og fullstendig uakseptabelt, forteller Gunhild Stordalen til Børsen.

BOIKOTT: Miljøforkjemper Gunhild Stordalen sier hun blir forbanna når hun ser hva som er på restaurant-menyen. Video: Instagram/gunhild_stordalen og NTB/Scanpix. Reporter: Magnus Paus. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Hvis du vil være på den rette siden av historien, er det minste man kan gjøre å slutte med dum, grusom dritt.»

Slik starter Instagram-innlegget til Gunhild Stordalen, som ble postet onsdag. I innleggets video reagerer Stordalen tilsynelatende sjokkert over det hun leser i restauranten Michaels meny.

- Vet du hva? Jeg blir så forbanna. De har gåselever på menyen, sier hun i videoen.

Boikott-liste

Gåselever, eller foie gras, er kjent som en delikatesse. Praksisen er blitt kritisert av dyrevernere i flere år, da gjessene ofte blir tvangsforet for å fete opp levra.

I innlegget har Stordalen skrevet en liste over restauranter hun boikotter, fordi de serverer foie gras. Sawan Oslo, Kjøttforretningen Maschmanns, Restaurant Feinschmecker, Casa Coppelle, Chez Colin og Nodee Barcode/Node Sky er blant stedene som blir nevnt.

- Det er første gang jeg tar en «name & shame», men å servere foie gras i 2021 er komplett idioti og fullstendig uakseptabelt, sier Gunhild Stordalen til Børsen.

I produksjon av gåselever, eller foie gras, er det vanlig å tvangsfore fuglene ved at et langt rør presses ned i fuglenes spiserør, og deretter pumpes magen full av en fett- og karbohydratrik matblanding. Dette gjentas to til tre ganger daglig i ca. en måned før fuglene slaktes. De unaturlige store mengdene med mat som daglig tvinges i fuglene gjør at store mengder fett lagres i levra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer