Boikotter herreklubb etter kvinnebråk:
- Aldri igjen

Knut Olav Åmås sier han aldri kommer til å komme tilbake til den eksklusive herreklubbens lokaler, etter Børsens avsløring.

FASJONABELT: Den lukkede fasjonable herreklubben Norske Selskab hevder selv at det kun finnes fire klubber i hele verden som er eldre enn dem. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FASJONABELT: Den lukkede fasjonable herreklubben Norske Selskab hevder selv at det kun finnes fire klubber i hele verden som er eldre enn dem. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fritt Ord-direktør Knut Olav Åmås trekker seg fra et foredrag han etter planen skulle ha holdt i den lukkede norske herreklubben Norske Selskab 24. mars i år. Det skjer etter at Børsen i går omtalte internt kvinnebråk blant klubbens medlemmer.

Børsen har fått tilgang til en e-post der den selverklærte ytringsfrihetsfundamentalisten forklarer hvorfor han trekker seg:

«Grunnen er de holdninger som dere velger å la selskapet preges av - til tross for flere forsøk fra Norske Selskabs egne fremste medlemmer på å diskutere dem, forsøk som er blitt stoppet. Dette er ikke forenlig med de verdier som er viktige for meg som menneske og i min stilling som direktør i Stiftelsen Fritt Ord, og som også ligger under foredraget jeg skulle holde for dere», skriver Åmås til ledelsen i Norske Selskab.

- Splitter medlemmene

Børsen kunne onsdag avdekke hvordan et forslag fra klubbens styre om å utrede kvinnelig medlemskap, raskt ble sablet ned av opprørte medlemmer. Etter voldsomme protester ble utredningen stanset før den var kommet i gang.

Superrike nordmenn, næringslivstopper, kulturelite og samfunnstopper ville ha seg frabedt en for-og-mot-vurdering av å slippe til kvinnelige medlemmer i de fasjonable stuer, biljardrom, bibliotek og middagssal.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer