Boikotter Wizz Air

- Vi setter ned foten for et selskap som ikke gir de ansatte mulighet til å inngå tariffavtaler.

BODØ: Torsdag annonserte Wizz Air at de skal starte ruter fra Bodø Lufthavn, men Nordland fylkeskommune vender tommelen ned for selskapet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BODØ: Torsdag annonserte Wizz Air at de skal starte ruter fra Bodø Lufthavn, men Nordland fylkeskommune vender tommelen ned for selskapet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

I går annonserte Wizz Air at de skal åpne flere nye ruter i Norge. Blant rutene som ble annonsert var det tre fra Nordlands hovedstad Bodø:

  • Trondheim - Bodø
  • Tromsø - Bodø
  • Oslo - Bodø

Og nå varsler Nordland fylkeskommune at de ikke ønsker at ansatte skal fly med Wizz Air.

- Dette handler om at Nordland fylkeskommune er en stor innkjøper. Vi setter ned foten for et selskap som ikke gir de ansatte mulighet til å inngå tariffavtaler, sier fylkesrådsleder Tomas Norvoll (Ap).

Fylkesordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen (Sp) istemmer, og sier at de ikke ønsker at ansatte skal bruke det ungarske lavprisselskapet fordi de ikke legger til rette for et organisert arbeidsliv.

- Retten til å organisere seg er en grunnleggende rettighet i arbeidslivet og en grunnpilar i den norske modellen, sier Bøkestad Andreassen.

Siden det ble kjent at selskapet skulle starte innenlandsflygninger i Norge, har debatten rast. Wizz Air-sjef József Váradi er en uttalt motstander av fagforeninger, som han har kalt «barnslig», «nasjonalistisk» og «proteksjonistisk».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer