Boliggigant tok milliardjafs

Selvaag Bolig solgte 908 boliger til en samlet verdi av 4,5 milliarder kroner i fjor. Det er en vekst på 1,3 milliarder kroner fra året før.

JAFS: Selvaag Bolig solgte for 1, 3 milliarder kroner mer i 2019 enn året før. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix
JAFS: Selvaag Bolig solgte for 1, 3 milliarder kroner mer i 2019 enn året før. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Snittprisen for de 908 boligene som gikk gjennom Selvaag-systemet i fjor endte like under 5 millioner kroner. Totalt verdi stoppet på 4 492 millioner kroner.

Det er en vekst i bruttoverdi fra 2018 på over 40 prosent, opplyser selskapet i en børsmelding torsdag.

Gjennom 2018 solgte Selvaag Bolig 777 boliger for 3 169 millioner kroner. Det blir en snittpris like over 4 millioner kroner.

Nye prosjekter

- Salget har vært jevnt og godt gjennom året. Vi opplever god interesse for boligene vi har i salg nå, spesielt i Stor-Oslo, og tror på fortsatt gode markedsforhold i 2020. Vi har over 700 boliger i salg og i løpet av året som kommer skal vi både i gang med helt nye prosjekter og nye trinn i eksisterende prosjekter, sier administrerende direktør Rolf Thorsen.

Selvaag Bolig solgte 169 boliger for til sammen 859 millioner kroner i fjerde kvartal.

Nettovekst

Nettosalget, det vil si salg justert for Selvaag Boligs eierandel i samarbeidsprosjekter, endte på 752,5 boliger med en samlet verdi på 3 753 millioner kroner.

Også det er en solid vekst fra året før, da nettosalget var 695 boliger med en samlet verdi på 2 829 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer