Bolighaistøtte: - Vanvittig

Utleiere lar være å sette ned leieprisen for å få penger fra staten, uttalte en leieaktør til NRK. Tirsdag vil Rødt-leder Bjørnar Moxnes foreslå å tette dette smutthullet i kompensasjonsordningen.

FORSLAG: Rødt vil fremme forslag om å endre kompensasjonsordningen for næringslivet for å tette smutthull. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FORSLAG: Rødt vil fremme forslag om å endre kompensasjonsordningen for næringslivet for å tette smutthull. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Tirsdag skal Stortinget behandle regjeringens forslag om krisepakker på til sammen 16,3 milliarder kroner i forbindelse med covid-19-epidemien. Der vil Rødt-leder Bjørnar Moxnes fremme et forslag om å hindre kompensasjonsmidler til bolighaier, forteller han til Børsen.

Dette skjer etter at NRK i forrige uke snakket med en større leieaktør i Oslo, som uttalte at utleiere lar være å sette ned leieprisen for å få penger gjennom kompensasjonsordningen for næringslivet. Næringsminister Iselin Nybø (V) bekreftet at ordningen også gjelder for boliginvestorer.

- Det er helt vanvittig, og det er provoserende bruk av fellesskapets midler. Man må nesten være statsråd for Venstre for å synes at det er en god idé at statens krisepakker betaler boligbaroner for å la leiligheter stå tomme, sier Rødt-leder Moxnes til Børsen og fortsetter:

- Alle rister på hodet av Iselin Nybøs forsøk på å forsvare dette.

Nybø svarer

Kompensasjonsordningen for næringslivet sørger for at aktører får dekket deler av de faste kostnadene dersom man har et coronarelatert omsetningstap på over 30 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer