Boligprisene:

Bolignedtur for Oslo

Boligprisene i Oslo tok et steg tilbake og falt med 1,2 prosent i mars. - Ingenting vokser inn i himmelen, sier bransjetopp.

BOLIG: Eiendom Norge forteller om boligprisene i Norge. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På landsbasis steg boligprisene med 1,2 prosent i mars, viser ferske tall som Eiendom Norge la fram i dag.

Utviklingen i Oslo den siste måneden er dermed stikk i strid med hvordan boligprisene har utviklet seg i hovedstaden det siste året - og på tvers av hvordan det gikk med prisene ellers i landet i mars.

- Vi har tidligere påpekt at det er en risiko for at osloprisene stiger til så høye nivåer at det utløser en markedskorreksjon. Utviklingen i mars kan indikere at det kommer en liten korreksjon denne våren, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund.

Ikke til himmels

Administrerende direktør i Eiendom Norge, Henning Lauridsen, minner også om at prisnedgangen i Oslo kom etter en veldig sterk vekst på 3,5 prosent i Oslo i februar.

- Så her ser vi en liten korreksjon, kombinert med at det er lagt ut veldig mange boliger, tilføyer han.

Det er også et poeng at det ble solgt 43 prosent flere boliger i Oslo i mars i år enn samme måned for et år siden, mener Lauridsen.

Geving har en litt annen tilnærming:

- Ingenting vokser inn i himmelen, og korreksjoner kan utløses av faktorer som endringer i markedspsykologi og forbruksmønster ved gjenåpning av samfunnet eller overraskende renteendringer, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer