Boligprisene falt med 0,8 prosent i desember

Boligprisene steg med 2,6 prosent i 2019 – litt svakere enn Eiendom Norge ventet.

Bergen 20191116. 
Bergen i mørket sett fra vei ned fra toppen ved Skansen brannstasjon.
Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20191116. Bergen i mørket sett fra vei ned fra toppen ved Skansen brannstasjon. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I desember falt prisene med 0,8 prosent nominelt. Boligprisene er nå 2,6 prosent høyere enn for ett år siden, framgår det av den siste statistikken til Eiendom Norge. Det er noe svakere enn prognosene for 2019, da organisasjonen ventet prisstigning på 3 prosent.

– Den moderate prisutviklingen i boligmarkedet fortsatte i desember, poengterte administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge da han la fram tallene mandag formiddag.

I desember falt prisene med 0,8 prosent nominelt, men steg med 0,1 prosent etter sesongkorreksjoner. Det er en normal desemberutvikling i eiendomsmarkedet, understreket Lauridsen. Den rolige markedsforholdene kommer til å fortsette, tror han.

– Med inngangen til 2020 har vi nå lagt bak oss to og et halvt år med moderat prisutvikling i det norske boligmarkedet siden toppen i mars 2017. Dette er en utvikling vi venter vil fortsette i 2020. En moderat utvikling i boligprisene er godt nytt for norsk økonomi og den finansielle stabiliteten, sa Lauridsen.

Rekordmange salg

Aldri før er det blitt solgt så mange boliger i løpet av et år som i 2019, da det ble omsatt 2,8 prosent flere boliger som i året før. I desember ble det solgt 3.101 boliger i Norge, noe som er 4,7 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2018.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.