Boligprisene steg 0,5 prosent i april

Boligprisene er nå 1,2 prosent høyere enn for et år siden.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til tross for at coronapandemien har ført til økonomiske bekymringer hos mange, viser tall fra Eiendom Norge at boligkjøperne ikke har trukket seg helt ut av markedet. I april steg nemlig boligprisene med 0,5 prosent.

Korrigert for sesongvariasjoner sank prisene med 0,2 prosent.

- Coronautbruddet har påvirket boligprisene og transaksjonsvolumet i boligmarkedet i april. På Østlandet er prisutviklingen svakere enn hva som er vanlig for april. I landet ellers er utviklingen mer eller mindre som normalt for måneden, og både prisutviklingen og transaksjonsvolumet er mer positiv enn mange forventet, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

I mars falt boligprisene med 1,4 prosent. Før dagens prisstatistikk ble lagt fram, spådde en rekke eksperter dramatiske fall i boligprisene. DNB ventet en nedgang på tre prosent i april, ifølge DN, mens NHO anslår at boligprisene vil falle med voldsomme åtte prosent i år.

- Sjokk i mars

Administrerende direktør i Norges Eiendomsmeglerforbund, Carl O. Geving, utdyper:

- Etter det første sjokket i mars har boligmarkedet hentet seg godt inn igjen i april, og fungerer nå mer eller mindre som før. Fallet i omsetningsvolum er lavere enn vi forventet før påske, og vi har en korrigert balanse mellom boligtilbud og etterspørsel som forklarer hvorfor boligprisene holder seg så godt i april, sier Geving til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer