Boligpriser

Boligprisene steg i august

- Svakeste august-måneden i historien, sier Eiendom Norge-sjefen.

I Oslo falt boligprisene med ett prosent i august. Her fra Stovner. Foto: Ola Strømman / Dagbladet
I Oslo falt boligprisene med ett prosent i august. Her fra Stovner. Foto: Ola Strømman / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Både i juni og juli falt boligprisene. I august steg prisene med 0,4 prosent. Det viser ferske tall fra Eiendom Norge. Korrigert for sesong variasjoner gikk prisene ned med 0,6 prosent.

- Boligprisene steg 0,4 prosent i august, noe som er den svakeste august-måneden i boligprisstatistikkens historie. Renteøkningene begynner nå bite på boligprisene, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

I Oslo falt derimot boligprisene med et prosent. Siden årsskiftet har hovedstadens boligpriser økt med 5,8 prosent.

Den største økningen finnes i Kristiansand, som har fått vekst i boligprisene på 10,4 prosent så langt i år. For landet under ett er veksten på 5,7 prosent.

Han venter en enda svakere utvikling utover høsten, og mener det ikke er usannsynlig at det blir samme forløp i prisene som i fjor.

Lauridsen kommer også med en oppfordring til sentralbanken.

- En svak utvikling i bruktboligprisene vil forverre tilstandene i nyboligmarkedet, hvor vi nå har den svakeste utviklingen siden bankkrisen 1988-1992. Derfor må Norges Bank holde renten i ro framover, mens finansminister Trygve Magnus Slagsvold Vedum (Sp) må avskaffe utlånsforskriften. Med normal rente og realgjeldsnedgang er begrunnelsen for utlånsforskriften falt bort, sier Lauridsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.