Boligsalget stuper

Boligsalget stuper med 15 prosent. Prisene falt 1,4 prosent i mars.

STUP: Fram til regjeringens coronatiltak midtveis i mars var det fin fart i boligmarkedet. Så kom bremsene kraftig på. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix
STUP: Fram til regjeringens coronatiltak midtveis i mars var det fin fart i boligmarkedet. Så kom bremsene kraftig på. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det viser statistikken som Eiendom Norge legger fram fredag.

Det ble solgt nesten 15 prosent færre boliger i mars i år enn samme måned i fjor. Det trekker også ned antall solgte boliger så langt i år til minus 2,4 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor.

Tilsvarende nedgang er det i antall boliger som ble lagt ut for salg i mars.

Fra vekst til brems

I mars ble det ifølge Eiendom Norge solgt 6 679 boliger i landet. Det er hele 14,6 prosent færre enn samme måned i fjor.

Til sammenlikning ble det i februar i år solgt 7 126 boliger i Norge, noe som var 8,9 prosent flere enn i tilsvarende måned i 2019.

Ekstra spenning

Det var knyttet ekstra spenning til denne månedens tall - som vil være den første etter regjeringens omfattende tiltak for å begrense spredningen av coronaviruset.

Det store spørsmålet var hvordan coronaviruset har slått ut på et boligmarked som, fram til nå, aldri har vært mer stabilt og forutsigbart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer