Boligtopp refser Oslo

Feilslått regelverk presser unge ut av boligmarkedet, hevder boligtopp. - Gnål, svarer ansvarlig byråd.

KNALLHARDT: Stivbeint regelverk har skylda for at prisene stiger mer på de minste leilighetene enn markedet generelt, hevder boligtopp. Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix
KNALLHARDT: Stivbeint regelverk har skylda for at prisene stiger mer på de minste leilighetene enn markedet generelt, hevder boligtopp. Foto: Vegard Grøtt, NTB scanpix Vis mer
Publisert

Boligmarkedet har tatt alt annet enn ferie i sommer. Sjefen for nybygg i DNB Eiendom skulle gjerne invitert flere unge med på festen.

- Vi som allerede er inne i boligmarkedet har løftet opp stigen. For å komme inn nå, må du enten ha hjelp av foreldrebanken eller meget god egenfinansiering. Problemet er at det er svært få små rimelige leiligheter som kan bygges i nye prosjekter, sier Nybygg-leder Jørn Are Skjelvan i DNB Eiendom til Børsen.

Ikke lov

Boligtoppen tar til orde for en kraftig oppussing av leilighetsnormen som ble vedtatt av Oslo bystyre i 2007 og revidert i 2011.

Der heter det at minst 40 prosent av nye leiligheter i indre by skal være over 80 kvadratmeter. Leiligheter under 35 kvadratmeter ble forbudt å bygge, og maksimalt 35 prosent av leilighetene kan være mellom 35 og 50 kvadratmeter.

- Med en kvadratmeterpris på 100 000 kroner blir en leilighet på 35 kvadrat for dyr for en førstegangskjøper. Hadde vi kunnet tilby leiligheter på 20 kvadratmeter, ville regnestykket sett helt annerledes ut, anfører Skjelvan.

- Det høres smått og trangt ut?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer