Bom stopp for Lego-arving

Den danske rikingen Anders Kirk Johansen gikk med et brak gjennom isen.

BILULYKKE: Anders Kirk Johansen, nevøen til Lego-overhodet Kjeld Kirk Kristiansen, tok sin Suzuki Jimny til en verdi på 356 000 kroner ut på isen. Det gikk slik. Video: Anders Kirk Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var glad for at jeg ikke kjørte min Rolls-Royce, sier Lego-arving Anders Kirk Johansen (44) til danske BT.

Noen ganger overgår virkeligheten fantasien. Andre ganger ikke. Det fikk den steinrike jetsett-kongen Kirk Johansen smertelig erfare da han skulle leve ut guttedrømmen tirsdag.

Nevøen til Lego-overhodet Kjeld Kirk Kristiansen er som kjent en stor bilentusiast. I garasjen på hans praktgods i Østjylland i Danmark står det rikelig med fartsfylte luksuskjøretøy.

Tirsdag ble samlingen en bil fattigere.

Spurte Instagram om råd

Da vinterkulda festet grepet om 44-åringens private innsjø, dristet Lego-arvingen seg ut på isen. Der de fleste andre ville knytt på seg et par skøyter, hentet Kirk Johansen imidlertid fram en Suzuki Jimny - på «bare» 1,3 tonn.

- Jeg spurte Instagram-følgerne mine om jeg kunne kjøre på isen. 70 prosent svarte at det kunne jeg fint gjøre, fortsetter Kirk Johansen til avisa.

Det kreative, men ikke fullt så gjennomtenkte, påfunnet endte, vel - slik det måtte gå.

- Jeg kjørte noen runder på isen og det var forbanna moro. Da vi målte isen til å være 13,5 cm tykk, trodde jeg at det ville gå. Det gjorde det ikke ... Plutselig merket jeg at bilen tippet bakover, før den sank gjennom isen. Jeg måtte kravle ut gjennom vinduet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.