Bom stopp for Lego-arving

Den danske rikingen Anders Kirk Johansen gikk med et brak gjennom isen.

BILULYKKE: Anders Kirk Johansen, nevøen til Lego-overhodet Kjeld Kirk Kristiansen, tok sin Suzuki Jimny til en verdi på 356 000 kroner ut på isen. Det gikk slik. Video: Anders Kirk Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var glad for at jeg ikke kjørte min Rolls-Royce, sier Lego-arving Anders Kirk Johansen (44) til danske BT.

Noen ganger overgår virkeligheten fantasien. Andre ganger ikke. Det fikk den steinrike jetsett-kongen Kirk Johansen smertelig erfare da han skulle leve ut guttedrømmen tirsdag.

Nevøen til Lego-overhodet Kjeld Kirk Kristiansen er som kjent en stor bilentusiast. I garasjen på hans praktgods i Østjylland i Danmark står det rikelig med fartsfylte luksuskjøretøy.

Tirsdag ble samlingen en bil fattigere.

Spurte Instagram om råd

Da vinterkulda festet grepet om 44-åringens private innsjø, dristet Lego-arvingen seg ut på isen. Der de fleste andre ville knytt på seg et par skøyter, hentet Kirk Johansen imidlertid fram en Suzuki Jimny - på «bare» 1,3 tonn.

- Jeg spurte Instagram-følgerne mine om jeg kunne kjøre på isen. 70 prosent svarte at det kunne jeg fint gjøre, fortsetter Kirk Johansen til avisa.

RÅDYR: Den nye bilen til Lamborghini er rådyr, men det følger med flere goder. Video: Lamborghini Vis mer

Det kreative, men ikke fullt så gjennomtenkte, påfunnet endte, vel - slik det måtte gå.

- Jeg kjørte noen runder på isen og det var forbanna moro. Da vi målte isen til å være 13,5 cm tykk, trodde jeg at det ville gå. Det gjorde det ikke ... Plutselig merket jeg at bilen tippet bakover, før den sank gjennom isen. Jeg måtte kravle ut gjennom vinduet.

Forsikringsblemme

Hendelsen er møysommelig dokumentert på Lego-arvingens egen Instagram-konto. På spørsmål fra danske BT om hvorvidt dette er så lurt i møte med forsikringsselskapet, svarer han:

- Haha, ja okey, det kan godt være at vi får et problem der. Men hele greia er egentlig bare litt morsom. Jeg elsker biler og iblant får man vel være først med å teste ut noe nytt.

Kirk Johansen anslår at bilen hadde en verdi på om lag 350 000 norske kroner. Han har forsøkt å heise kjøretøyet opp med traktor, uten hell, og mener nå at bilen vil måtte bli liggende til temperaturen faller.

Kirk Johansen er en del av Danmarks rikeste familier. Ifølge Expressen har 44-åringen, sammen med mor og bror, en formue på 11 milliarder kroner.

Danske BT har tidligere omtalt ham som «Lego-familiens rebell», og en som ikke frykter rampelyset.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer