Ormen Lange:

Bombetrussel utløste evakuering på gassanlegg

Det var en bombetrussel som torsdag morgen utløste evakueringen på Ormen Lange-landanlegget i Aukra, opplyser ordføreren til TV 2. Politiet mener det ikke var holdepunkter for at trusselen var reell.

NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra
NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordføreren i Aukra kommune, Odd Jørgen Nilssen (H), bekrefter overfor TV 2 at det var en bombetrussel som utløste evakueringen av gassanlegget Ormen Lange torsdag morgen.

- Det er klart at det blir dramatisk når man får slike meldinger og vi satte stab med en gang når vi fikk inn meldingene, sier ordføreren til kanalen.

I en pressemelding skriver politiet imidlertid at det ikke er holdepunkter for at trusselen var reell og at de er tilbake i en «normalsituasjon».

- Gjerningspersonen er kjent av politiet for lignende forhold og saken blir etterforsket videre, heter det i pressemeldingen.

Til RBnett opplyser politiet at de har kontroll på en innringer. Det er ikke klart hvorvidt denne innringeren mistenkes for å ha kommet med bombetrusselen.

I forbindelse med hendelsen ble hele gassanlegget på Nyhamna evakuert og kommunen satt krisestab. Ved 10.45-tida fikk arbeiderne returnere til anlegget, skriver NTB.

Ormen Lange er Norges nest største gassfelt, og brønnstrømmen prosesseres på Nyhamna, skriver Shell.

Det var klokka 9.16 torsdag meldte politiet i Møre og Romsdal om en uavklart situasjon på gassanlegget. Omlag 40 minutter senere ble situasjonen avklart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.