Ormen Lange:

Bombetrussel utløste evakuering på gassanlegg

Det var en bombetrussel som torsdag morgen utløste evakueringen på Ormen Lange-landanlegget i Aukra, opplyser ordføreren til TV 2. Politiet mener det ikke var holdepunkter for at trusselen var reell.

NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra
NEST STØRSTE: Ormen Lange er Norges nest største gassfelt. Ved utbyggingen var dette Norges til da dypeste felt, på 850 til 1100 meters havdyp. Foto: Tom A. Kolstad Utvalgaukra Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ordføreren i Aukra kommune, Odd Jørgen Nilssen (H), bekrefter overfor TV 2 at det var en bombetrussel som utløste evakueringen av gassanlegget Ormen Lange torsdag morgen.

- Det er klart at det blir dramatisk når man får slike meldinger og vi satte stab med en gang når vi fikk inn meldingene, sier ordføreren til kanalen.

I en pressemelding skriver politiet imidlertid at det ikke er holdepunkter for at trusselen var reell og at de er tilbake i en «normalsituasjon».

- Gjerningspersonen er kjent av politiet for lignende forhold og saken blir etterforsket videre, heter det i pressemeldingen.

Til RBnett opplyser politiet at de har kontroll på en innringer. Det er ikke klart hvorvidt denne innringeren mistenkes for å ha kommet med bombetrusselen.

I forbindelse med hendelsen ble hele gassanlegget på Nyhamna evakuert og kommunen satt krisestab. Ved 10.45-tida fikk arbeiderne returnere til anlegget, skriver NTB.

Ormen Lange er Norges nest største gassfelt, og brønnstrømmen prosesseres på Nyhamna, skriver Shell.

Det var klokka 9.16 torsdag meldte politiet i Møre og Romsdal om en uavklart situasjon på gassanlegget. Omlag 40 minutter senere ble situasjonen avklart.

Politiet har varslet at det vil komme en pressemelding om hendelsen.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt beredskapen ved olje- og gassanlegg i Norge og andre Nato-land etter at gassrørledningen Nord Stream i Østersjøen ble brutt 27. september. Det er antatt at ledningen ble utsatt for sabotasje, og Russland regnes av Nato-landene for å være hovedmistenkt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer