Donald Trump

Bommet grovt

USAs president, Donald Trump, hevdet at aksjemarkedet ville krasje dersom Joe Biden vant. Men Dow Jones-indeksen har nå hatt sin beste måned siden 1987.

TAPTE: Det gikk ikke som USAs avtroppende president, Donald Trump, spådde med aksjemarkedet etter valgnederlaget. Foto: AP Photo/Patrick Semansky
TAPTE: Det gikk ikke som USAs avtroppende president, Donald Trump, spådde med aksjemarkedet etter valgnederlaget. Foto: AP Photo/Patrick Semansky Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): I innspurten på presidentvalgkampen på sine svære folkemøter og på Twitter kom Donald Trump gang på gang med en apokalyptisk trussel. Dersom USA ikke gjenvalgte ham, men heller satset på demokratenes kandidat, Joe Biden, ville hele aksjemarkedet kollapse fullstendig.

Men amerikanerne valgte Biden, og i virkeligheten har det motsatte skjedd.

GET WELL SOON!: Joe Biden pådro seg to brudd i ankelen etter å ha skadet seg mens han lekte med hunden Major. President Donald Trump ønsker Biden god bedring. Video: AP. Reporter: Christian Roth Christensen Vis mer

- Vil krasje

- Dow Jones-indeksen stengte nettopp over 29.000! Dere er så heldige som har meg som president. Med Joe Hiden (sic) ville det krasjet, skrev Trump på Twitter 2. september.

Til sammen hevdet han seks ganger mellom august og oktober at aksjemarkedet ville krasje med Biden, ifølge CNN.

Men etter valget 3. november har markedene steget. Både nyheten om at Biden hadde vunnet, at USA unngikk et marerittscenario etter valget samt nyheten om positive resultater for vaksineutviklingen, har blitt møtt med svært positive reaksjoner. Til tross for at Dow Jones sank kraftig mandag, hadde indeksen på børsen i New York steget med nesten 12 prosent i november. Det gjør november til indeksens beste måned siden januar 1987.

S & P 500 og Nasdaq hadde sine beste måneder siden april.

- Når det gjelder påstanden om at Biden skal være dårlig for markedene, kan vi allerede se at det motsatte er sant, sier forskningsdirektør for Hedgeye Risk Management, Daryl Jones, til CNN.

- Moderat

I løpet av presidenttida til Trump, reagerte markedene svært positivt på skattekutt og deregulering. Men de likte dårlig handelskrigen med Kina og bruken av tollsatser.

Biden presenterte mandag sitt økonomiske team, som ledes av påtroppende finansminister Janet Yellen. Hun var tidligere sentralbanksjef under daværende president Barack Obama.

- Biden viser oss at fra et forretningsmessig og økonomisk ståsted, vil han sannsynligvis være moderat, sier Jones.

Wall Street, som er intenst godt kjent med den tidligere sentralbanksjefen, jublet over valget i forventning om at hun vil jobbe godt sammen med sentralbanken for å hjelpe økonomien tilbake fra pandemien, skriver Bloomberg om valget av Yellen.

SPILLER MYE: Donald Trump skal i løpet av fire år spilt like mye som Obama gjorde på åtte. Video: AP Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer