Donald Trump

Bommet grovt

USAs president, Donald Trump, hevdet at aksjemarkedet ville krasje dersom Joe Biden vant. Men Dow Jones-indeksen har nå hatt sin beste måned siden 1987.

TAPTE: Det gikk ikke som USAs avtroppende president, Donald Trump, spådde med aksjemarkedet etter valgnederlaget. Foto: AP Photo/Patrick Semansky
TAPTE: Det gikk ikke som USAs avtroppende president, Donald Trump, spådde med aksjemarkedet etter valgnederlaget. Foto: AP Photo/Patrick Semansky Vis mer
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): I innspurten på presidentvalgkampen på sine svære folkemøter og på Twitter kom Donald Trump gang på gang med en apokalyptisk trussel. Dersom USA ikke gjenvalgte ham, men heller satset på demokratenes kandidat, Joe Biden, ville hele aksjemarkedet kollapse fullstendig.

Men amerikanerne valgte Biden, og i virkeligheten har det motsatte skjedd.

- Vil krasje

- Dow Jones-indeksen stengte nettopp over 29.000! Dere er så heldige som har meg som president. Med Joe Hiden (sic) ville det krasjet, skrev Trump på Twitter 2. september.

Til sammen hevdet han seks ganger mellom august og oktober at aksjemarkedet ville krasje med Biden, ifølge CNN.

Men etter valget 3. november har markedene steget. Både nyheten om at Biden hadde vunnet, at USA unngikk et marerittscenario etter valget samt nyheten om positive resultater for vaksineutviklingen, har blitt møtt med svært positive reaksjoner. Til tross for at Dow Jones sank kraftig mandag, hadde indeksen på børsen i New York steget med nesten 12 prosent i november. Det gjør november til indeksens beste måned siden januar 1987.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.