Bompenger og autopass

Bompenge-smutthull tettes først til høsten

Det er fortsatt nærmest fritt fram å bruke Autopass-brikken fra elbilen i bensinbilen. Sjansen for å bli tatt er minimal.

- EN FEIL: Smutthullet har vært kjent i lang tid og i fjor lovte samferdselsminister Knut Arild Hareide å rydde opp, men det har fortsatt ikke skjedd noe. Foto: Fredrik Hagen / NTB
- EN FEIL: Smutthullet har vært kjent i lang tid og i fjor lovte samferdselsminister Knut Arild Hareide å rydde opp, men det har fortsatt ikke skjedd noe. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er helt riktig. Du kan snike med Autopass akkurat som du kan snike på trikken. Det er liten sjanse for å bli tatt, men man får et gebyr på 8000 kroner hvis vi avdekker det, sier Bjørn Roar Eriksen, Autopass-ansvarlig i Statens Vegvesen, til Dagbladet.

Det er bladet Motor som nok en gang har avdekket at det er minimal kontroll med hva slags brikke man kjører med i landets bomstasjoner.

Ingen bot

Har man en elbil-brikke og bruker den mens man kjører en fossilbil, vil man i de fleste av landets bomstasjoner kjøre helt gratis. Det samme gjelder på ferger som bruker Autopass.

Motor kjørte gjennom 15 bomstasjoner med elbil-brikke i en bensinbil og fikk bare ettersendt faktura for bensinbil-takst i fire tilfeller. De fikk heller ingen bot.

Smutthullet har vært kjent i lang tid og i fjor lovte samferdselsminister Knut Arild Hareide å rydde opp, men det har fortsatt ikke skjedd noe.

«Jæsklig forbanna»

Nå har Bård Hoksrud (Frp) fått nok.

- Det er en feil i systemet som Hareide for 11 måneder siden sa han skulle få ryddet opp i. Men det er fortsatt like gærent. Det gjør jo at de som gjør ting som de skal blir jæsklig forbanna over at noen trikser og slipper unna, sier Frp-Hoksrud, som nå har sendt et skriftlig spørsmål til Hareide for å få svar på hva som skjer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.