Bali:

Bønn: - Kom tilbake!

I 2019 var det 6,2 millioner utenlandske turister som besøkte den populære ferieøya. I 2021 kom det bare 45 besøkende.

STENGT: Turistnæringen på Bali halter som følge av at det nesten ikke har vært noen turister på øya siden starten av pandemien. Mandag varslet myndighetene i Indonesia at de ikke tillater innreise fra Norge. Foto: Sonny Tumbelaka/ AFP/ NTB
STENGT: Turistnæringen på Bali halter som følge av at det nesten ikke har vært noen turister på øya siden starten av pandemien. Mandag varslet myndighetene i Indonesia at de ikke tillater innreise fra Norge. Foto: Sonny Tumbelaka/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert

I oktober gjenåpnet den berømte ferieøya Bali for turister, etter strenge restriksjoner gjennom hele pandemien.

To måneder seinere er Bali fortsatt langt unna å være det ferieparadiset som før pandemien, med fullbookede hoteller, fulle restauranter og travle strender.

Da Bali gjenåpnet var det bare to turister som våget seg tilbake til øya, sammenliknet med en halv million turister den samme måneden i 2019. Og ikke et eneste internasjonalt fly har landet på øya siden, ifølge Bloomberg.

Økonomisk krise

Mange av de lokale på øya lever av den massive turistnæringen som normalt står på for fullt. Nå er situasjonen svert krevende for mange.

Wayan Sentiani (36) tjener knapt en tiendedel av hva hun pleide å tjene på å selge T-skjorter og Saronger i nærheten av Kuta beach.

I nesten ti år har Sentiani tjent en dagslønn på rundt 2 millioner rupiah, noe som tilsvarer omtrent 1200 kroner, hovedsakelig fra australske, kinesiske og europeiske kunder.

- I går hadde jeg butikken åpen fra sju på morgenen til sju på kvelden og jeg solgte bare varer til en pris av 75 000 rupiah (som tilsvarer 42 kroner). Dette er situasjonen nesten hver dag. Jeg håper virkelig at utenlandske turister kommer tilbake snart, sier hun til Bloomberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.