Bønn til Erna: Katastrofe truer

Hotelltopp ser mange muligheter mellom makstallene 200 og 500 personer.

KONFERANSESMELL: Quality Hotel Gardermoen er Norges største konferansehotell, men inntil videre kan de ikke arrangere konferanser for mer enn 200 personer. Det kommer fremdeles til å ta lang tid før de kan fylle opp lokalet som på dette bildet. Foto: Quality Hotel
KONFERANSESMELL: Quality Hotel Gardermoen er Norges største konferansehotell, men inntil videre kan de ikke arrangere konferanser for mer enn 200 personer. Det kommer fremdeles til å ta lang tid før de kan fylle opp lokalet som på dette bildet. Foto: Quality Hotel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag annonserte regjeringen at den øvre grensen for antall personer på arrangementer ikke utvides fra 200 til 500 personer og at avgjørelsen om å utvide utsettes på ubestemt tid.

Det kan få katastrofale følger for hotellnæringa, frykter partene i arbeidslivet.

Store kunder må avbestille

En som kjenner hvor skoen trykker er driftsdirektør for konferansehotellkjeden Quality Hotel i Norge, Henrik Ståhl.

Han forteller til Børsen at myndighetenes beslutning om å utsette avgjørelsen, rammer deres hoteller hardt.

- Vi er i dialog med flere kunder som hadde planlagt store konferanser i høst, som nå antakelig må avbestille, eller kunden må redusere antall deltakere på konferansen, skriver Ståhl i en e-post til Børsen.

Han peker på at regelen om en meters avstand er med på å begrense hvor mange gjester de klarer å ta inn. Likevel:

- Vi hadde ønsket og håpet at grensen skulle økes til 500. Når det ikke kommer så innebærer det at det er færre ansatte vi kan forsvare å ta tilbake til jobb. Dette vurderes nå pr. hotell hvordan det påvirker bemanningen til høsten, skriver Ståhl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.