Bønn til Erna: Katastrofe truer

Hotelltopp ser mange muligheter mellom makstallene 200 og 500 personer.

KONFERANSESMELL: Quality Hotel Gardermoen er Norges største konferansehotell, men inntil videre kan de ikke arrangere konferanser for mer enn 200 personer. Det kommer fremdeles til å ta lang tid før de kan fylle opp lokalet som på dette bildet. Foto: Quality Hotel
KONFERANSESMELL: Quality Hotel Gardermoen er Norges største konferansehotell, men inntil videre kan de ikke arrangere konferanser for mer enn 200 personer. Det kommer fremdeles til å ta lang tid før de kan fylle opp lokalet som på dette bildet. Foto: Quality Hotel Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag annonserte regjeringen at den øvre grensen for antall personer på arrangementer ikke utvides fra 200 til 500 personer og at avgjørelsen om å utvide utsettes på ubestemt tid.

Det kan få katastrofale følger for hotellnæringa, frykter partene i arbeidslivet.

Store kunder må avbestille

En som kjenner hvor skoen trykker er driftsdirektør for konferansehotellkjeden Quality Hotel i Norge, Henrik Ståhl.

Han forteller til Børsen at myndighetenes beslutning om å utsette avgjørelsen, rammer deres hoteller hardt.

- Vi er i dialog med flere kunder som hadde planlagt store konferanser i høst, som nå antakelig må avbestille, eller kunden må redusere antall deltakere på konferansen, skriver Ståhl i en e-post til Børsen.

Han peker på at regelen om en meters avstand er med på å begrense hvor mange gjester de klarer å ta inn. Likevel:

- Vi hadde ønsket og håpet at grensen skulle økes til 500. Når det ikke kommer så innebærer det at det er færre ansatte vi kan forsvare å ta tilbake til jobb. Dette vurderes nå pr. hotell hvordan det påvirker bemanningen til høsten, skriver Ståhl.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer