Bønnfaller Musk om hjelp

Donald Trump Jr. mener Tesla-gründer Elon Musk er mannen som kan redde ytringsfriheten i USA.

VIL HA HJELP: Etter at hans presidentfar har blitt utestengt fra neste alle sosiale medier, bønnfaller Donald Trump Jr. nå Elon Musk om å lage et nytt et. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

President Donald Trump har etter stormingen av Capitol Hill, som han får skylden for å ha oppildnet til, mistet tilgang til så å si alle sosiale medier han har brukt med stor intensitet under hele sitt presidentskap.

Sparket ut av Twitter

Det skapte mest oppmerksomhet da Facebook og Twitter sparket ut Trump. Spesielt Twitter har presidenten brukt ivrig til å angripe både politiske motstandere og i den siste tida spre grunnløse påstander om valgfusk.

Trumps Twitter-konto hadde 88 millioner følgere da den ble «permanent utestengt på grunn av risikoen for ytterligere oppfordring til vold», og samtlige av Trumps 56 571 Twitter-meldinger er fjernet.

Onsdag kom også beskjeden om at YouTube har bestemt seg for å sperre kontoen til Trump i minst ei uke, noe som i praksis betyr at det ikke vil være mulig å kommentere Trumps videoer den kommende uka, og han får heller ikke lastet opp nye videoer.

ANGREPET PÅ KONGRESSEN: Slik foregikk angrepet på kongressen 6.januar. VIDEO: AP Vis mer

Bønnfaller Elon Musk

Instagram, også det et sosialt medium der presidenten inntil videre nektes å legge ut nye poster, går presidentens sønn, Donald Trump Jr., oftest omtalt som Don Jr. kraftig ut mot utestengelsene.

Presidentens eldste sønn anklager Twitter for å ha en politisk slagside og at de bare «sensurerer i én retning». Løsningen på det, ifølge Don Jr.?

Elon Musk, mannen som ifølge Forbes er verdens rikeste akkurat nå.

VIL HA HJELP: Etter at hans presidentfar har blitt utestengt fra neste alle sosiale medier, bønnfaller Donald Trump Jr. nå Elon Musk om å lage et nytt et. Foto: AP Photo / Jacquelyn Martin / NTB
VIL HA HJELP: Etter at hans presidentfar har blitt utestengt fra neste alle sosiale medier, bønnfaller Donald Trump Jr. nå Elon Musk om å lage et nytt et. Foto: AP Photo / Jacquelyn Martin / NTB Vis mer

Space-X- og Tesla-gründeren burde skape et konkurrerende sosialt medie, mener presidentsønnen. Et som gir en plattform til «nøytrale statsmenn», som han ser ut til å kategorisere faren som.

- Jeg ønsket å finne en løsning for å håndtere det sensursludderet som pågår akkurat nå, og åpenbart bare går en vei. Hvorfor lager ikke Elon Musk en plattform for et sosialt medie, sier Don Jr.

- Dette er fyren som sendte bemannede raketter opp i verdensrommet. Han gjorde det privat. Han utfordret myndighetene og gjorde det bedre, billigere og raskere enn de noen gang kunne. Dette er fyren som kan gjøre det.

Hemmelighetsfull før valget

Musk selv er en ivrig bruker av Twitter. Også han har fått kraftig kritikk for en del uttalelser han har kommet med. Han har også hatt, i alle fall i forhold til mange andre i teknologibransjen, hatt et greit forhold til presidenten.

I forkant av valget i høst sa han at han har snakket med Trump om fornybar energi mange ganger, og at han presidenten har vært «så støttende han kan være» når det gjelder Tesla og elbiler, gitt den støtten Trump selv mottar fra olje- og gasselskaper.

Musk sa at han ville se hvordan debattene før valget gikk, før han bestemte seg for hvem han skulle stemme på.

- Jeg er sosialt veldig liberal og økonomisk til høyre for sentrum, eller kanskje sentrum. Jeg vet ikke. Jeg er åpenbart ikke kommunist, sa Musk da han skulle beskrive seg selv politisk, ifølge Business Insider.

I kjølvannet av det sjokkerende angrepet på Capitol Hill la Musk ut et bilde som mer enn antyder at Facebook må ta en stor del av skylden for angrepet.

Musk-refs

I tillegg har han kommet med et par kommentar som antyder hva han synes om utestengelsen av Trump.

«Mange folk vil være veldig misfornøyde med at det er de høyteknologiske selskapene som de facto bestemmer over ytringsfriheten», skriver Musk på Twitter, som et svar til at satirenettstedet The Babylon Bee la ut en artikkel med tittelen «ond fascistdiktator sensurert og stemt ut av embetet».

Musk sa seg også enig i at de høyteknologiske selskapene må skille mellom å forby hatprat og å forby prat de hater.

«En viktig distinksjon», skrev Musk.

Det var disse uttalelsene som fikk Don Jr. til å utfordre Musk til å starte sitt eget sosiale medium.

- En som ham har briljansen til å finne på noe som blåser Twitter av banen, sier presidentens sønn.

- Vil ikke ha ekkokammer

Don Jr. mener en ny plattform kan ha regler mot hatprat og vold, samtidig som den gir en plattform til det han omtaler som nøytrale kommentatorer, og ikke blir en «venstrevridd» organisasjon som fjerner folk med konservative tanker.

- Jeg vil ikke ha et konservativt ekkokammer, jeg vil ha en plattform der jeg kan argumentere for meningene mine mot noen andre og ikke bare folk som forteller meg det jeg vil høre, sier Don Jr., som altså har følgende bønn til den eksentriske milliardæren:

- Elon, hvorfor gjør du ikke det? Sett i gang og lag et konsept. Jeg tror du bokstavelig talt er mannen som kan redde ytringsfriheten i Amerika.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer