Bønnfaller om Oslo-pakke

Nødrop fra Oslo rådhus: Byrådsleder Raymond Johansen bønnfaller om en egen krisepakke for hovedstaden.

BEKYMRET: Raymond Johansen tror mange bedrifter vil forsvinne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Raymond Johansen frykter at internasjonale giganter står klare til å overta der lokale ildsjeler ikke klarer å overleve nye uker med skjenkestopp og sosial nedstnging.

- Mange av Oslos hjørnesteinsbedrifter står i fare for å forsvinne. Derfor kommer jeg i dag med et nødrop fra Oslo rådhus: Vi trenger en egen tiltakspakke for Oslo, spesielt innrettet mot uteliv og reiseliv, og spesielt inn mot områdene med høyest ledighet, sier Johansen (Ap) på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Den sosiale nedstengingen - inkludert skjenkeforbud - rammer en allerede hardt presset utelivsbransje knallhardt. Tiltakene forlenges fram til 14. desember.

Johansen legger ikke skjul på at han er bekymret for at store aktører kan sluke små og uavhengige som risikerer å gå over ende:

- Denne uka gjennomførte mange uavhengige bedrifter på Grünerløkka en tankevekkende aksjon: «Her åpner snart Starbucks, McDonald's eller KFC», sa plakatene på butikker, restauranter og kafeer som i dag er unike, uavhengige og eid av lokale ildsjeler, innledet Johansen.

Det kan fort bli virkelighet, advarer han:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.