Bønnfaller om Oslo-pakke

Nødrop fra Oslo rådhus: Byrådsleder Raymond Johansen bønnfaller om en egen krisepakke for hovedstaden.

BEKYMRET: Raymond Johansen tror mange bedrifter vil forsvinne. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Raymond Johansen frykter at internasjonale giganter står klare til å overta der lokale ildsjeler ikke klarer å overleve nye uker med skjenkestopp og sosial nedstnging.

- Mange av Oslos hjørnesteinsbedrifter står i fare for å forsvinne. Derfor kommer jeg i dag med et nødrop fra Oslo rådhus: Vi trenger en egen tiltakspakke for Oslo, spesielt innrettet mot uteliv og reiseliv, og spesielt inn mot områdene med høyest ledighet, sier Johansen (Ap) på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Den sosiale nedstengingen - inkludert skjenkeforbud - rammer en allerede hardt presset utelivsbransje knallhardt. Tiltakene forlenges fram til 14. desember.

Johansen legger ikke skjul på at han er bekymret for at store aktører kan sluke små og uavhengige som risikerer å gå over ende:

- Denne uka gjennomførte mange uavhengige bedrifter på Grünerløkka en tankevekkende aksjon: «Her åpner snart Starbucks, McDonald's eller KFC», sa plakatene på butikker, restauranter og kafeer som i dag er unike, uavhengige og eid av lokale ildsjeler, innledet Johansen.

Det kan fort bli virkelighet, advarer han:

- Multinasjonale selskaper kan lett gå med underskudd i noen måneder, i bytte mot å sikre seg de mest attraktive lokalene. Det kan ikke alle de hjørnesteinsbedriftene som gjør Grünerløkka og resten av byen vår unik.

- Jeg håper at regjeringen svarer på vårt nødrop, og gir en overlevelsesgaranti til bedrifter som var lønnsomme før pandemien.

Nå er det Oslos tur til å få ekstra hjelp fra regjeringa, mener byrådslederen:

- Jeg vet at det kanskje kan være mer populært å snakke distriktenes enn byenes sak om dagen, men nå er situasjonen mest alvorlig i Oslo. Så Vær så snill: Lytt til arbeidsfolk, lokale bedrifter og lokale politikere, lyder budskapet fra Raymond Johansen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer