Skjenkestopp i Oslo:

Bønnfaller Raymond: - Ekstremt alvorlig

Oslo kommune har besluttet å forlenge skjenkestoppen. Det blir møtt med umiddelbare reaksjoner.

TILTAK: Under dagens pressekonferanse, presenterte byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, de nye tiltakene som gjelder i Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag fortalte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at skjenkestoppen, som har vart siden 10. november, vil bli forlenget. Det nye tiltaket varer i første omgang i to uker, til og med 3. mars.

- Når vi åpner på noen områder må vi holde igjen på andre, sa Johansen og la til:

- Vi viderefører fortsatt skjenkestopp, fortsatt stengte treningssentre og forbud mot alle arrangementer. Det gjelder for to uker framover, og vi vil ta en ny vurdering i løpet av de neste to ukene.

Det blir møtt med sterke reaksjoner fra leder av NHO reiseliv, Kristin Krohn Devold, som bønnfaller Raymond Johansen og Oslo kommune om å åpne ølkranene så fort som mulig.

- Nå som det har vært lavere smitte i Oslo over tid og vaksineringen er i full gang, forventer vi at byrådet opphever skjenkeforbudet, eller i hvert fall tillater redusert skjenketid, så raskt som mulig, sier hun i en uttalelse.

- Hardt og brutalt

Devold viser til at Oslo har vært uten skjenking i over tre måneder.

- Det rammer serveringsbransjen hardt og brutalt. Hundrevis av særlig små serveringssteder er på randen av konkurs. Alkoholsalget utgjør en betydelig del av restaurantenes inntjening. Nå haster det å få opphevet skjenkestoppen, skal vi klare å redde serveringsbransjen i Oslo, sier Krohn Devold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.