Skjenkestopp i Oslo:

Bønnfaller Raymond: - Ekstremt alvorlig

Oslo kommune har besluttet å forlenge skjenkestoppen. Det blir møtt med umiddelbare reaksjoner.

TILTAK: Under dagens pressekonferanse, presenterte byrådsleder i Oslo, Raymond Johansen, de nye tiltakene som gjelder i Oslo. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under en pressekonferanse onsdag ettermiddag fortalte byrådsleder Raymond Johansen (Ap) at skjenkestoppen, som har vart siden 10. november, vil bli forlenget. Det nye tiltaket varer i første omgang i to uker, til og med 3. mars.

- Når vi åpner på noen områder må vi holde igjen på andre, sa Johansen og la til:

- Vi viderefører fortsatt skjenkestopp, fortsatt stengte treningssentre og forbud mot alle arrangementer. Det gjelder for to uker framover, og vi vil ta en ny vurdering i løpet av de neste to ukene.

Det blir møtt med sterke reaksjoner fra leder av NHO reiseliv, Kristin Krohn Devold, som bønnfaller Raymond Johansen og Oslo kommune om å åpne ølkranene så fort som mulig.

- Nå som det har vært lavere smitte i Oslo over tid og vaksineringen er i full gang, forventer vi at byrådet opphever skjenkeforbudet, eller i hvert fall tillater redusert skjenketid, så raskt som mulig, sier hun i en uttalelse.

- Hardt og brutalt

Devold viser til at Oslo har vært uten skjenking i over tre måneder.

- Det rammer serveringsbransjen hardt og brutalt. Hundrevis av særlig små serveringssteder er på randen av konkurs. Alkoholsalget utgjør en betydelig del av restaurantenes inntjening. Nå haster det å få opphevet skjenkestoppen, skal vi klare å redde serveringsbransjen i Oslo, sier Krohn Devold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer