Norgesferie

Boom uteblir - kom for sent

Til tross for at innbyggere fra flere europeiske land nå kan reise inn i Norge uten karantene, blir det stort sett norske turister å se her til lands i sommer.

UTEBLIR: Bergen er populært blant ferierende nordmenn. Men utenlandske turister kan Vestlandets hovedstad se langt etter - også i år. Foto: Marianne Løvland / NTB
UTEBLIR: Bergen er populært blant ferierende nordmenn. Men utenlandske turister kan Vestlandets hovedstad se langt etter - også i år. Foto: Marianne Løvland / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Beskjeden om gjenåpningen av landet kom rett og slett for sent for de europeiske turistene, ifølge leder Astrid Bergmål i Virke Reiseliv.

- Folk har lagt andre planer. Det kom en avklaring i andre europeiske land mye tidligere, sier Bergmål til NTB.

Kortere sesong

24. juni ble det åpnet for at EU/EØS-borgere med grønt koronasertifikat kan komme til Norge uten å måtte gjennomføre innreisekarantene, og fra 5. juli endres terskelen for hva som er et grønt land.

I år som i fjor er det nordmenn som dominerer bookingene for sommeren. Det kommer stadig rapporter om fullbookede overnattingssteder, ifølge Bergmål.

Men det skaper utfordringer for næringen. Sesongen blir nemlig kortere siden «alle» reiser i fellesferien.

- En normal sesong varer fra mai til september, mens i år som i fjor blir det hovedsakelig fra slutten av juni til begynnelsen av august. Det er viktig for reiseaktørene å få en lengre sesong, sier Bergmål.

Går mot nye rekorder

Også NHO Reiseliv får tilbakemeldinger om fulle overnattingssteder, og selv om fjorårets sommer bød på rekorder for mange bedrifter, er det flere som melder om enda bedre tall i år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer