- Bør ikke få jobben

- Vi trenger ikke en gammeldags regnemaskin på to bein, mener MDGs Rasmus Hansson.

SPURT: Jens Stoltenberg er manges favoritt og ble spurt av Finansdepartementet om han ville vurdere å søke, men fortsatt er det også de som er skeptiske til å få den tidligere Ap-lederen og statsministeren som ny sjef for Norges Bank. Foto: Gints Ivuskans / AFP
SPURT: Jens Stoltenberg er manges favoritt og ble spurt av Finansdepartementet om han ville vurdere å søke, men fortsatt er det også de som er skeptiske til å få den tidligere Ap-lederen og statsministeren som ny sjef for Norges Bank. Foto: Gints Ivuskans / AFP Vis mer
Publisert

- Han er en dyktig politiker som jeg har stor respekt for, men han har jobbet hele sin karriere innenfor den norske oljebobla, og nå trenger vi noen med helt andre visjoner og perspektiver. Jens Stoltenberg bør ikke få jobben som ny sentralbanksjef.

Det sier MDG-stortingsrepresentant Rasmus Hansson til Dagbladets finansnettsted Børsen.

Tirsdag ble det kjent at Natos generalsekretær og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er blant de 22 personene som har søkt på stillingen som ny sentralbanksjef.

Flere har i forkant uttalt seg kritisk rundt mulighetene for at den tidligere Ap-lederen får jobben som ny sjef i Norges Bank, og gjør det fortsatt.

Uavhengighet

- Jeg er fortsatt skeptisk til Stoltenbergs kandidatur. Det har ikke med hans person å gjøre, tvert imot respekterer jeg Stoltenberg som politiker, det har med sentralbankens uavhengighet å gjøre, sier Venstres Sveinung Rotevatn til Børsen.

Venstre-nestlederen kommer med en klar oppfordring til finansministeren:

- Vi har ikke tradisjon for at partipolitikere går inn i denne viktige stillingen. Det er svært viktig at alle kan ha tillit til at sentralbanken opererer uavhengig av dag-til-dag-politikken i alt fra spørsmål om rentefastsetting til oljefondets investeringer, innleder Rotevatn, før han legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer