Innrømmer regelbrudd:

- Bør søke avskjed

Flere partier i opposisjonen krever at Ola Borten Moe (Sp) går av etter avsløringene. Nå skal Stortingets kontrollkomité undersøke saken.

SKUFFET: Sylvi Listhaug mener at dette er en av flere saker der statsråder ikke skjønner sin egen rolle. Foto: Terje Pedersen / NTB
SKUFFET: Sylvi Listhaug mener at dette er en av flere saker der statsråder ikke skjønner sin egen rolle. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Frp-leder Sylvi Listhaug sier det framstår som alvorlig at Ola Borten Moe (Sp) brøt regjeringens habilitetsregler med et aksjekjøp, og at han burde vite bedre.

- Det burde være elementært at man ikke kan drive med aksjehandel i et selskap og samtidig være med på å behandle saker om det samme selskapet i regjering, kommenterer Listhaug i en e-post til NTB fredag.

Ifølge E24 opplyser forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) å ha brutt regjeringens retningslinjer for aksjehandel og innrømmer at han brøt regjeringens habilitetsregler ved et aksjekjøp i Kongsberg Gruppen.

Høyre går kraftig ut mot Borten Moe:

- Borten Moe har brutt lover og regler som er utformet for å hegne om tilliten til demokratiet, heter det i en uttalelse.

Frp mener nå at Borten Moe bør trekke seg fra sin posisjon. Det sier partiets nestleder Hans Andreas Limi til Aftenposten.

Ifølge avisa mener også Krf-nestleder Dag Inge Ulstein og MDG-leder Arild Hermstad at Moe må gå.

- Pinlig

- Det er skuffende at Borten Moe som erfaren statsråd gjør denne type feil. Dette framstår som nok en alvorlig sak, der statsråder ikke skjønner sin egen rolle, sier Listhaug, som mener dette føyer seg inn i en rekke av saker som svekker Støres autoritet som regjeringssjef:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.