Nyttårsaften:

Bord til 40 000 kroner: - Fullbooket

Mange er tidlig ute og villige til å bla opp i lommeboka for en sitteplass på nyttårsaften.

Bord til 40 000 kroner: - Fullbooket
Publisert
Sist oppdatert

Vi er på vei inn i det nye året og det er vanlig å markere nyttårsfeiringen med en god middag og en skikkelig fest.

Noen tar festen hjemme, mens andre turer til et eller flere serveringssteder.

Men hvor mye koster det om man vil ta feiringen på et hotell, en bar eller et sted med underholdning under maten?

Louise bar og restaurant på Aker brygge i Oslo opplever stor pågang på større dager, slik som nyttårsaften og 17. mai

For å booke et bord på Louise på nyttårsaften betaler gjestene 650 kroner per person, som inkluderer en drikkepakke.

- Vi er helt fullbooket og har vært det i flere uker, sier Joppe og Markus Gjelseth, som driver Louise.

De forteller også at Louise allerede nesten er fullbooket for 17. mai 2023.

Fullbooket i oktober

Andre velger å booke hele bord, noe man kan gjøre på Nox Sollihagen i Oslo.

Her koster det dyreste bordet 40 000 kroner.

På 17. mai booket flere gjester bord til 80 000 kroner. S

- Pris på bordene varierer både ut i fra plassering på bordet og antall personer det er plass til, sier Gabriel Lilleberg i Rekom group, som eier Nox.

Pågangen skal ha startet tidlig, og Lilleberg tror folk har savnet en god fest under pandemien.

- De første bookingene kom allerede i sommer, mens vi ble fullbooket i oktober. Etter to år med pandemi er det mange som har sett frem til en skikkelig feiring i år, sier Lilleberg.

Rekom group eier flere utsteder i landet, inkludert Heidis Bier Bar-kjeden som ligger i ni av landets byer, deriblant Trondheim, Oslo og Bergen.

Her er det gratis å booke bord.

- Bordbooking er som alltid gratis på Heidi’s, og gjestene kjøper kun billett i inngangsdøren, sier Lilleberg.

Inngangsbilletten kan variere fra 0 til 200 kroner, utifra hvilken Heidis man drar på.

Første nyttårsfeiring for Sommerro

Sommerro i Oslo åpnet i høst, og på nyttårsaften man kan booke bord på alle hotellets serveringssteder, blant annet på Tak, Ekspedisjonshallen og Izakaya.

På Tak og i Ekspedisjonshallen koster et bord 2495 kroner per person. På Tak er det inkludert en tasting-meny, og i Ekspedisjonshallen får man et skallsdyrsplatå. Dessert og et glass champagne er også inludert.

På Izakaya kan man booke bord med snacksmeny til 995 kroner per person.

- Det startet med forespørsler i oktober, sier Siri Løining, presseansvarlig ved Sommerro.

Britannia Hotel i Trondheim tilbyr to nyttårspakker.

Hotellpakken for to personer koster 8800 kroner og består av en femretters middag, konsert, en nyttårsskål, samt overnatting i et dobbeltrom.

De har også en pakke til 2575 kroner for én person, som inkluderer konsert og middag.

- Vi er fullbooket på alle våre restauranter, og har vært det siden før jul, sier hotelldirektør Ida Elisabeth Dønheim til Dagbladet.

LIVE JAZZ: Gjestene skal ifølge Løining bli underholdt av musikk i Ekspedisjonshallen på Sommerro. Foto: Sommerro.
LIVE JAZZ: Gjestene skal ifølge Løining bli underholdt av musikk i Ekspedisjonshallen på Sommerro. Foto: Sommerro. Vis mer

Internasjonale gjester

Alexander Grieg, daglig leder ved hotell Opus XVI i Bergen, forteller at de også er fullbooket.

- Vi har en del internasjonale gjester som sikrer seg bord tidlig, sier Grieg.

Gjestene ved Opus XIV betaler 1995 kroner per person for en plass ved bordet. Prisen inkluderer mat og «et par glass champagne», sier Grieg.

Husrestauranten Palmen på Grand Hotel i Oslo har også vært fullbooket lenge.

Her koster en plass ved bordet 1495 kroner per person, og det er inkludert en femretters middag.

- Dersom man ønsker å feire det nye året hos oss, lønner det seg absolutt å være tidlig ute, sier Toril Flåskjær, Hotelldirektør for Grand Hotel til Dagbladet.

2023: Rafael Escobar Løvdahl fra Meteorologisk Institutt kommer med prognoser for været på nyttårsaften. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

«Liten til ingen sikt»

Også hotellet The Thief i Oslo har fått merke pågangen og er fullbooket.

Nyttårspakken koster 1495 kroner for en femretters middag, og 1295 kroner for vinkartet. Til sammen blir det 2795 kroner.

- Den siste bordsettingen får også gå opp på taket, for champagne og fyrverkeri, sier Robert Holan, hotelldirektør ved The Thief .

Wallmans i Oslo baserer sine priser på plassering i salen, står det på hjemmesiden. De har fire pakker, og alle inkluderer en femretters middag, et show, garderobe, nattklubb og et glass champagne.

VIP-pakken, deres dyreste alternativ, koster 2300 kroner per person, og inkluderer kanapeer og en flaske med bobler.

Det billigste alternativet, bronsepakken, koster 1200 kroner per person og da risikerer man liten til ingen sikt til showet, ifølge hjemmesiden.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer