Boreal-nekt rammer ferjer i hele landet

Samtlige ferjer og hurtigbåter i rederiet Boreal har fått seilingsnekt etter funn av et sikkerhetsavvik. Nå må alle fartøy ligge til kai inntil videre. - Vi vurderer å ta ungene ut av skolen i morgen hvis ikke ferjeforbindelsen kommer i gang igjen, sier ordfører.

SEILINGSNEKT: Hurtigbåten Kalvy fra Boreal ligger til kai i lesund. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB
SEILINGSNEKT: Hurtigbåten Kalvy fra Boreal ligger til kai i lesund. Foto: Svein Ove Ekornesvg / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Boreal har fått seilingsnekt fra sentrale myndigheter, opplyser selskapet i en pressemelding.

Dette berører alle hurtigbåt- og ferjeruter som opereres av Boreal, altså store deler av ferje- og hurtigbåttrafikken langs hele kysten.

Fylkesordfører i Nordland, Kari Anne Bøkestad Andreassen (Sp), betegner seilingsnekten som kritisk og brå. De har satt krisestab.

- Dette er kjempealvorlig for mange plasser langs hele kysten, da ferjene er eneste vei for veldig mange. Nekten kom veldig brått på. Folk som for eksempel har vært på sykehusbesøk, pendlet eller bare tatt julehandelen i kveld, står nå bom fast og kommer seg ikke hjem, sier hun.

- Så seilingsnekten kan gå utover sykehustilbudet i fylket?

- Ved en langvarig seilingsnekt kan dette være kritisk for veldig mange vanlige, daglige tjenester som både jobb og sykehustilbud. Det er det samme som at en sentral vei skulle blitt stengt med umiddelbar virkning, og man ikke hadde andre alternative ruter.

Boreal har lagt fram en handlingsplan til Sjøfartsdirektoratet, og avventer deres tilbakemelding. Direktoratet åpner i mellomtiden opp for unntak der det gjelder liv og helse som for eksempel ambulansetransport og brannutrykning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.