Borettslag saksøker treningssenter: - Dødssliten

Et borettslag i Søgne opplever lyden fra Fresh Fitness-senteret i kjelleren som så sjenerende at de har saksøkt dem.

SAKSØKT: Fresh Fitness' treningssenter i Søgne er saksøkt av beboerne i etasjene over. Beboerne ønsker å bli kvitt det de opplever som plagsom støy. Foto: Henrik Suvatne
SAKSØKT: Fresh Fitness' treningssenter i Søgne er saksøkt av beboerne i etasjene over. Beboerne ønsker å bli kvitt det de opplever som plagsom støy. Foto: Henrik Suvatne Vis mer
Publisert

Neste uke kommer det opp en sak for Agder tingrett, som vil være kulminasjonen av en årelang strid.

Da møtes nemlig Rådhusgården borettslag i Søgne utenfor Kristiansand treningssenterkjeden Fresh Fitness i Agder tingrett.

Årsaken er støy fra treningssenteret, som ligger i bygningens første etasje, som beboerne mener forringer livskvaliteten deres kraftig.

Det var Fædrelandsvennen som først meldte om rettssaken.

- Folk flykter

- Støyen er så plagsom at folk flykter til andre mulige, midlertidige oppholdssteder, så som fritidsboliger, sier Gunnar Eivindson til Børsen.

Han er beboer i borettslaget og en som gjennom styret har jobbet lenge med problematikken.

Ifølge ham gjør drønnene det veldig vanskelig å gjøre aktiviteter som krever konsentrasjonsarbeid.

- I tillegg er det en annen belastning som er utrolig vanskelig å leve med. Når du får drønnene så er det ikke et fiber i kroppen som det ikke er liv i. Kroppen justerer seg sånn at du går i alarmberedskap og venter på neste drønn, sier Eivindson.

- Når som helst i den 17 timer lange åpningstida, sju dager i uka, 365 dager i året, kan du plutselig høre drønn og du blir dødssliten av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.