Borettslag saksøker treningssenter: - Dødssliten

Et borettslag i Søgne opplever lyden fra Fresh Fitness-senteret i kjelleren som så sjenerende at de har saksøkt dem.

SAKSØKT: Fresh Fitness' treningssenter i Søgne er saksøkt av beboerne i etasjene over. Beboerne ønsker å bli kvitt det de opplever som plagsom støy. Foto: Henrik Suvatne
SAKSØKT: Fresh Fitness' treningssenter i Søgne er saksøkt av beboerne i etasjene over. Beboerne ønsker å bli kvitt det de opplever som plagsom støy. Foto: Henrik Suvatne Vis mer
Publisert

Neste uke kommer det opp en sak for Agder tingrett, som vil være kulminasjonen av en årelang strid.

Da møtes nemlig Rådhusgården borettslag i Søgne utenfor Kristiansand treningssenterkjeden Fresh Fitness i Agder tingrett.

Årsaken er støy fra treningssenteret, som ligger i bygningens første etasje, som beboerne mener forringer livskvaliteten deres kraftig.

Det var Fædrelandsvennen som først meldte om rettssaken.

- Folk flykter

- Støyen er så plagsom at folk flykter til andre mulige, midlertidige oppholdssteder, så som fritidsboliger, sier Gunnar Eivindson til Børsen.

Han er beboer i borettslaget og en som gjennom styret har jobbet lenge med problematikken.

Ifølge ham gjør drønnene det veldig vanskelig å gjøre aktiviteter som krever konsentrasjonsarbeid.

- I tillegg er det en annen belastning som er utrolig vanskelig å leve med. Når du får drønnene så er det ikke et fiber i kroppen som det ikke er liv i. Kroppen justerer seg sånn at du går i alarmberedskap og venter på neste drønn, sier Eivindson.

- Når som helst i den 17 timer lange åpningstida, sju dager i uka, 365 dager i året, kan du plutselig høre drønn og du blir dødssliten av det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer