Børsdrama fortsetter

Drives av frykt for smitte og sanksjoner. Hovedindeksen ved børsen i Hongkong faller bratt andre dag på rad.

STUPER: Røde tall ved Hongkong-børsen for andre dag på rad knytttes til ny lockdown og frykt for inngripende tiltak. Foto: Kin Cheung, AP / NTB
STUPER: Røde tall ved Hongkong-børsen for andre dag på rad knytttes til ny lockdown og frykt for inngripende tiltak. Foto: Kin Cheung, AP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen Hang Seng ved Hongkong-børsen stupte 3,9 prosent rett etter åpning av tirsdagens handel. Nedturen bare fortsatte og stoppet ikke før den bikket 6 prosent ved stenging.

Det bratte fallet følger etter den mørke mandagen, der nedgangen stoppet på 5 prosent.

Siste: Nordnet-analytiker Roger Berntsen anslår at Oslo Børs kommer til å åpne ned et sted rundt minus 1,2 prosent i dag.

Børsfallet i Hongkong skjer fordi mange kvitter seg med aksjer i teknologiselskaper. Kinas teknologisentrum Shenzhen er nå nedstengt som følge av et nytt coronautbrudd.

Det innebærer portforbud for 17 millioner mennesker i en by der en rekke teknologiselskaper har sine hovedkontor og produksjonslokaler. Dette skal vare til 20 mars - minst.

Rekordhøyt smittetall

I takt med nedgangen i Hongkong, er også hovedindeksene i Shanghai og Shenzhen i minus. Shanghai stoppet på minus 4,95 prosent, Shenzhen på minus 3,79 prosent.

Nedstengingen i Shenzhen kom søndag etter at det var rapportert 66 bekreftede smittetilfeller. Tirsdag melder kinesiske myndigheter om 5 280 nye coronatilfeller på landsbasis, noe som er det høyeste døgnsmittetallet på to år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer