Børsen ned - årets laveste

Oslo Børs er inne i sin sjuende dag på rad med negativ utvikling. Torsdag formiddag var den på sitt laveste nivå så langt i år.

FALLER: Røde tall for hovedindeksen på Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB
FALLER: Røde tall for hovedindeksen på Oslo Børs. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert

Etter drøyt to timers handel hadde hovedindeksen falt rundt 1 prosent i verdi og lå på snaut 953 poeng. Det er under nivået ved inngangen til året, da hovedindeksen lå på under 974 poeng.

Det innebærer at fallet er på nesten 5 prosent denne uka alene og på drøyt 2 prosent så langt i år. Utviklingen ligner den europeiske, amerikanske og asiatiske børser har hatt den siste tiden.

- Det er umulig å si når vi når bunnen, sier sjefstrateg Erik Bruce i Nordea Markets til NTB.

Kaldt vann

Bruce forklarer børsfallet i Norge og internasjonalt med at usikkerheten rundt pandemiens videre utvikling har gitt investorene kaldt vann i blodet. Sterk optimisme de siste månedene er erstattet av kjølig pessimisme, tror han.

- Når alle over tid har sterkt tro på at alt skal gå veldig bra, skal det ikke så mye til før mange blir pessimistiske og selger seg ut. Det ser nå ut til at vaksineringen kommer senere på plass enn tidligere antatt, og det er usikkerhet rundt muterte virus og hvorvidt vaksinene fungerer så godt som man trodde, sier han.

Bredt fall internasjonalt

I Tokyo var referanseindeksen Nikkei 225 ned 2,3 prosent i tidlig handel onsdag, men endte ned 1,5 prosent. Den bredere Topix-indeksen tapte seg 1,1 prosent, mens Shanghai-indeksen ved stengetid var ned 1,9 prosent. Hang Seng-indeksen endte ned 2,6 prosent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.