Børsfall etter historisk oljepriskollaps

Aksjonærene på Oslo Børs fikk hard medfart i dag etter en historisk oljepriskollaps det siste døgnet.

FALLER: Rødt for hovedindeksen på Oslo Børs etter historisk oljepriskollaps i går. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix
FALLER: Rødt for hovedindeksen på Oslo Børs etter historisk oljepriskollaps i går. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 1,92 prosent til 726,7 poeng tirsdag.

Den markante nedturen på Oslo Børs følger et brutalt døgn på oljemarkedene. Mandag kveld ble verden vitne til en historisk kollaps i prisen på amerikansk lettolje - med påfølgende røde tall både på Wall Street og børsene i Aisa.

Tirsdag fulgte nordsjøolja (Brent spot) etter utfor stupet, og var på det meste ned med nær 30 prosent til en pris på 18,37 dollar fatet.

Ikke overraskende var oljegiganten Equinor blant taperne på Oslo Børs i dag, med en nedgang på 1,42 prosent. Børsdagen ble også tung for Aker BP, som falt med 4,56 prosent.

Med en kollaps i oljeprisen følger behovet for lagringsplass. Det er godt nytt for Norges desidert rikeste mann, som kontrollerer tankrederiet Frontline. I løpet av dagen steg Frontline-aksjen med hele 13,08 prosent, noe som sørget for at aksjen ble en av dagens store vinnere på børsen.

- Helt cracy

På et tidspunkt i går kveld betalte produsentene opptil 40 dollar fatet for å bli kvitt oljen.

- Det er helt crazy. Dette har aldri skjedd før. Aldri. Nå er det faktisk så ille i oljemarkedet at produsentene er villig til å betale for å bli kvitt oljen, sa Thina Saltvedt, oljeanalytiker i Nordea, til Børsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer