Børsfest: - Var redd for bråk

Donald Trump stiger til side for å slippe til Joe Biden, samtidig som de gode vaksinenyhetene fortsetter å komme. Det er gode nyheter for aksjemarkedene.

BØRSOPPGANG: Donald Trump er noe motvillig i ferd med å vedkjenne at han må flytte ut av Det hvite hus og overlate makten til valgvinner Joe Biden. Det reagerer finansmarkedene positivt på. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB
BØRSOPPGANG: Donald Trump er noe motvillig i ferd med å vedkjenne at han må flytte ut av Det hvite hus og overlate makten til valgvinner Joe Biden. Det reagerer finansmarkedene positivt på. Foto: MANDEL NGAN / AFP / NTB Vis mer
Publisert

- Akkurat nå mens vi snakker er Oslo Børs i pluss «year to date», sier Olav Chen senior porteføljeforvalter i Storebrand til Børsen.

Med det mener han at Oslo Børs like før klokka 13 i dag steg til et høyere nivå enn den var ved årets begynnelse. Da Oslo Børs åpnet for handel 2. januar i år var hovedindeksen 931,45. Tirsdag steg hovedindeksen på Oslo Børs med 1,94 prosent til 935,09 poeng.

Børsoppgang

Dermed fulgte Oslo Børs etter Tokyo-børsen som steg rett til værs tirsdag. Nikkei-indeksen spratt opp 2,5 prosentpoeng, mens den bredere Topix-indeksen steg med 2,03 prosentpoeng.

Noe av årsaken var at det mest larmende usikkerhetsmomentet for finansmarkedene ble ryddet av veien mandag kveld, da president Donald Trump omsider tok et skritt i retning av å signalisere at han erkjenner at han ikke kommer til å være USAs president de fire neste åra.

Han stilte seg da bak avgjørelsen til Emily Murphy, sjefen for GSA, som er det føderale organet som utroper valgvinneren, som ga beskjed om at maktoverføringen fra Trump-administrasjonen til Bidens påtroppende administrasjon kan begynne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer