Børsfest etter rentebeslutning

Markedet roper «hurra» for den amerikanske sentralbankens rentebeslutning, men inflasjonsfrykten er fremdeles til stede.

OPPGANG: Børsene reagerte svært positivt på meldingene fra den amerikanske sentralbanksjefen. Foto: AP Photo / Richard Drew / NTB
OPPGANG: Børsene reagerte svært positivt på meldingene fra den amerikanske sentralbanksjefen. Foto: AP Photo / Richard Drew / NTB Vis mer
Publisert

- Vår forventning er at flaskehalsen i forsyningskjeden og varemangelen vil fortsette et godt stykke inn i neste år, og det samme gjelder den høye inflasjonen.

Slik lyder vurderingen til den amerikanske sentralbanksjefen i forbindelse med sentralbankens rentebeslutning onsdag. Renten forble uendret, men krisestøtten fra sentralbanken vil nå gradvis reduseres.

Det sentralbanksjefen kom med ble godt mottatt i markedet, og flere av de viktige børsindeksene endte dagen med rekordnoteringer.

Industriindeksen Dow Jones endte opp 0,29 prosent til et rekordhøyt nivå. Det samme gjelder for den bredt sammensatte S & P 500-indeksen, som steg 0,65 prosent til 4660,57 poeng, ny rekordnotering.

Også den teknologitunge Nasdaq-indeksen kunne notere seg for ny rekord, etter en oppgang på 1 prosent.

Kontroversielt

I vurderingen fra sentralbanken endrer de bare sin vurdering av inflasjon litt fra tidligere. De erkjenner nå at prisøkningen har vært raskere og mer langvarig enn sentralbankene hadde forutsett, men de går fremdeles ikke bort fra bruken av ordet «forbigående», som har vært kontroversielt, ifølge CNBC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer