Børshopp etter Trump-nyhet

Oppgang etter Trump-nyheter fra USA.

BØRS-OPPGANGEN: Oslo Børs åpnet opp tirsdag morgen, etter nyhetene om at Joe Biden nå kan begynne den formelle overgangsprosessen fra Trump-administrasjonen. Foto: Erik Johansen / NTB
BØRS-OPPGANGEN: Oslo Børs åpnet opp tirsdag morgen, etter nyhetene om at Joe Biden nå kan begynne den formelle overgangsprosessen fra Trump-administrasjonen. Foto: Erik Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Seint mandag kveld norsk tid kom omsider beskjeden fra USA: General Services Administration har gitt valgvinner Joe Biden beskjed om at de er klare til å begynne den formelle overgangsprosessen fra Trump-administrasjonen.

Det er en nyhet verdensøkonomien har ventet på.

Solid oppgang

Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 1,47 prosent til 930,47 poeng etter åpning tirsdag.

Børslokomotivet Equinor er morgenens mest omsatte og stiger 2,1 prosent. Også Entra, DNB og Mowi bidrar til oppgangen.

Hovedårsaken til oppgangen er den høyeste oljeprisen som er notert siden mars, ifølge NTB.

Et fat nordsjøolje omsettes for rundt 46,40 dollar, opp med nærmere 1,4 prosent. Det er med på å drive hovedindeksen i pluss.

Dagens foreløpig soleklare vinner etter åpningen er oljeserviceselskapet Petroleum Geo-Services, som stiger over 10 prosent.

I Europa åpnet FTSE 100-indeksen i London med en oppgang på 0,7 prosent, mens DAX 30 i Frankfurt steg 0,8 prosent og CAC 40 i Paris steg 1,0 prosent.

Enda kraftigere oppgang enn i Europa så man i Asia natt til tirsdag, som en reaksjon på nyheten om Donald Trump, men også andre faktorer som positive vaksinenyheter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer