Børshopp på vaksinenyhet

Hovedindeksen på Oslo Børs spretter opp 1 prosent på nyheten om en tredje coronavaksine.

STIGER: Børshandelen tok av da nyheten om en tredje coronavaksine ble publisert mandag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen, NTB
STIGER: Børshandelen tok av da nyheten om en tredje coronavaksine ble publisert mandag ettermiddag. Foto: Fredrik Hagen, NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det europeiske smittevernbyrået starter nå godkjenningsprosessen av en tredje coronavaksine.

Det skriver det europeiske legemiddelbyrået EMA i en pressemelding.

Ifølge produsenten Moderna Biotec er opp mot 94,5 prosent effektiv.

Børshopp

Hovedindeksen på Oslo Børs steg rundt 8 punkter, til 908 poeng, umiddelbart etter at vaksinenyheten var ute. Det er første gang siden i vår at hovedindeksen er over 900 poeng.

Oppgangen kommer på toppen av en bratt stigning rett etter åpning, slik at hovedindeksen i øyeblikket er opp 1,8 prosent.

Tungvektere som Equinor, DNB, Mowi og Yara er blant dagens vinnere.

Effektiv

Den nye vaksinen er produsert av det amerikanske firmaet Moderna Biotec. De to andre vaksinene er produsert av Pfizer i samarbeid med BioNTechs, og Oxford-universitetet sammen med AstraZeneca.

Moderna sier at deres tall viser at vaksinen er opp mot 94,5 prosent effektiv. Pfizer opplyste at deres vaksine er rundt 90 prosent effektiv.

Begge tallene er høye sammenliknet med mange andre vaksiners effektivitet. Moderna hevder videre at deres variant skal være enklere å distribuere enn den varianten Pfizers har utviklet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer