Børsoppgang i Asia før handelsavtale

Flere børser i Asia åpnet med oppgang tirsdag. Årsaken er forventningen om et bedre forhold mellom handelsgigantene USA og Kina.

OPTIMISME: De asiatiske børsene fulgte opp en sterk avslutning på Wall Street mandag kveld. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix
OPTIMISME: De asiatiske børsene fulgte opp en sterk avslutning på Wall Street mandag kveld. Foto: Eugene Hoshiko / AP / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I Tokyo steg Nikkei-indeksen 0,7 prosent ved åpning tirsdag. Hongkong og Shanghai fulgte begge med en noe svakere oppgang på 0,2 prosent. Singapore la på seg 0,3 prosent og i Sør-Korea sted børsen med 0,7 prosent.

Også børsene i Sydney, Wellington, Taipei og Jakarta startet noe opp tirsdag.

– Forventningen om et bedre forhold mellom USA og Kina gir medvind i markedet, sier markedsanalytiker Makoto Sengoku ved forskningsinstituttet Tokai i Tokyo.

Den positive reaksjonen på børsene verden over kommer som følge av nyheten om at USA og Kina signerer en handelsavtale onsdag. Avtalen kan legge en demper på en langvarig handelskrig mellom de økonomiske stormaktene.

Mandag kveld ble det kjent at USA også ikke lenger anser Kina som en valutamanipulator.

Det bidro til at Wall Street avsluttet sterkt mandag. S&P 500 og Nasdaq steg til nye høyder på grunn av optimismen generert av den nært forestående avtalen. Dow Jones var opp 0,3 prosent.

Apple, Alphabet og andre teknologiselskaper var blant selskapene som bidro til rekordene. De sterke resultatene kommer også på grunn av de kommende kvartalsresultatene, skriver Reuters.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer