Børsopptur etter oljehopp

Pengetrykking i USA, oppgang i Asia, nye krisepakker og oljeprishopp. Hovedindeksen på Oslo Børs fortsatte oppturen tirsdag.

UROLIGE TIDER: Det svinger på Oslo Børs.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
UROLIGE TIDER: Det svinger på Oslo Børs. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hovedindeksen på Oslo Børs skjøt opp fra start tirsdag. Etter ni minutters handel var hovedindeksen opp 2,92 prosent, og til tross for svingninger var den aldri i minus tirsdag. Ved stengetid endte hovedindeksen opp 2,94 prosent til 707,13 poeng.

Tungvekteren Equinor steg med over 9 prosent på Oslo Børs mandag, og var med på å trekke hovedindeksen oppover. DNB (3,46) og Aker BP (10,96) var også med på oppturen.

Etter et dramatisk fall mandag, steg prisen på nordsjøolje på det meste med over 22 prosent tirsdag. Et fat ble på det meste omsatt for nærmere 28 dollar. Ved 16.40-tida har prisen imidlertid sunket noe til 26,32 dollar fatet.

Dermed var det ikke overraskende energisektoren som gjorde det best med en oppgang på hele 8,7 prosent. For sjømat og shipping var oppgangen henholdsvis 3,2 og 1 prosent.

Opptur i USA

Den norske oppturen kommer etter at de de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg i gjennomsnitt 3,4 prosent mandag.

Oppgangen på Wall Street kom etter at den amerikanske sentralbanken FED tok grep.

I likhet med de fleste andre sentralbanker i rundt om i verden trykker FED i disse dager penger for å kjøpe obligasjoner i markedet, bemerker Nordnet-analytiker Roger Berntsen i sin morgenrapport.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer