Børspause: Varsler nyheter

Skal komme med kunngjøring.

VARSLER NYHETER: Det er innført børspause på Norwegian-aksjen i påvente av en kunngjøring. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
VARSLER NYHETER: Det er innført børspause på Norwegian-aksjen i påvente av en kunngjøring. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er innført børspause i Norwegian-aksjen i påvente av at det skal komme «en kunngjøring fra selskapet».

Det kommer fram i en melding fra Oslo Børs onsdag,

Aksjekursen til flyselskapet ligger på 0,47 øre i øyeblikket, ned 0,32 prosent fra åpningen på Oslo Børs i dag.

SKUFFENDE: Norwegian-direktør Jacob Shram møtte pressen i forrige uke. Vis mer

Ble utfordret

Børspausen skjer samme dag som statsminister Erna Solberg (H) på Stortinget ble utfordret av Senterpartiet om hvorfor regjeringen ikke vil gjøre mer for å redde flyselskapet.

- Folk og næringsliv i Norge er helt avhengige av luftfarten. Mange tusen arbeidsplasser er nå i fare. Kan statsministeren sitte og se på at Norwegian som første norske selskap legges ned og arbeidsplassene forsvinner, spurte Vedum.

Statsministeren sa at regjeringen allerede har gjort ganske mye for luftfarten, og pekte på at Norwegian er gjeldstynget og har rike, utenlandske eiere.

- Det er et dilemma hvor mye av norske lærere, sykepleiere og butikkansattes skattepenger vi skal bruke i et selskap som kanskje ender i internasjonale venturefond eller kinesiske garantiløsninger, sa statsministeren.

- Vi er ingen overføringssentral for skattebetalernes penger. Hvilken respekt skal vi ha for at vi ikke flytter penger fra norske skattebetalere til de som bør være eiere og garantister for omstrukturering .

Nei til krisehjelp

I forrige uke sa regjeringen nei til å gi selskapet krisehjelp, etter at de ba om 4-5 milliarder kroner.

Krisepakken som regjeringen og Frp ble enige om tidligere denne uken inneholdt mer penger til rutekjøp og kutt i flypassasjerutgiften. Derimot inneh0ldt pakken ingen av elementene Norwegian selv mener kan berge selskapet.

Etter at de fikk nei til støtte fra regjeringen i forrige uke permitterte selskapet ytterligere 1600 ansatte. Konsernsjef Jacob Schram omtalte det som «en knytteneve i magen».

Vi kommer tilbake med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

borsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer