- Vi har bare vært jævlig uheldige. Det har vært en vond tid, sukker Øyvind Frich, eier av Frich's Motell & Spiseri Oppdal, også kjent som Oppdalsporten, overfor Børsen.
Frich driver ni veikroer og overnattingssteder i innlandsområdet, men for nettopp stedet på Oppdal kom coronaviruset på verst tenkelige tidspunkt. Årsaken er noe som er utenfor Frichs kontroll: En brann som fant sted i september 2019.
Måtte stenge
Frich forteller at det i etterkant har blitt avdekket en lekkasje fra en gasstank som hadde ligget og ulmet, før det siden utviklet seg til en sotbrann.
- Hele kroa, restaurantdelen og kjøkkenet, ble sota ned, forteller Frich.
Etter både en og to runder med forsikringsselskapet ble det slått fast at alle veggene måtte får spesialvask, og noen måtte rives ned og byttes ut. Med andre ord et ganske omfattende restaureringsarbeid, som førte til at Oppdalsporten måtte holde stengt i et halvt år.
Først i mars 2020, like før coronaviruset stengte hele landet ned, kunne de åpne helt igjen.
- Vi var nedstengt i seks måneder, og det er midt i den perioden som legger grunnlag for kompensasjonsordningen. Det er vår lavsesong, men likevel noe vintertrafikk til skidestinasjonen Oppdal. Vi falt helt ut av markedet og hadde null omsetning, sier Frich.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger