Brann hindrer coronastøtte: - Jævlig uheldig

I september 2019 brøt det ut ulmebrann hos Frich's Motell & Spiseri Oppdal, og derfor måtte de holde stengt i et halvt år. Som følge av det får de ikke coronastøtte av staten.

NULL STØTTE: En brann ved Frich's Motell & Spiseri på Oppdal gjør at Øyvind Frich kan se langt etter statlig støtte for det siste halvåret. Det opplever han som veldig frustrerende. Foto: Therese Enger
NULL STØTTE: En brann ved Frich's Motell & Spiseri på Oppdal gjør at Øyvind Frich kan se langt etter statlig støtte for det siste halvåret. Det opplever han som veldig frustrerende. Foto: Therese Enger Vis mer
Publisert

- Vi har bare vært jævlig uheldige. Det har vært en vond tid, sukker Øyvind Frich, eier av Frich's Motell & Spiseri Oppdal, også kjent som Oppdalsporten, overfor Børsen.

Frich driver ni veikroer og overnattingssteder i innlandsområdet, men for nettopp stedet på Oppdal kom coronaviruset på verst tenkelige tidspunkt. Årsaken er noe som er utenfor Frichs kontroll: En brann som fant sted i september 2019.

Måtte stenge

Frich forteller at det i etterkant har blitt avdekket en lekkasje fra en gasstank som hadde ligget og ulmet, før det siden utviklet seg til en sotbrann.

- Hele kroa, restaurantdelen og kjøkkenet, ble sota ned, forteller Frich.

Etter både en og to runder med forsikringsselskapet ble det slått fast at alle veggene måtte får spesialvask, og noen måtte rives ned og byttes ut. Med andre ord et ganske omfattende restaureringsarbeid, som førte til at Oppdalsporten måtte holde stengt i et halvt år.

Først i mars 2020, like før coronaviruset stengte hele landet ned, kunne de åpne helt igjen.

- Vi var nedstengt i seks måneder, og det er midt i den perioden som legger grunnlag for kompensasjonsordningen. Det er vår lavsesong, men likevel noe vintertrafikk til skidestinasjonen Oppdal. Vi falt helt ut av markedet og hadde null omsetning, sier Frich.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.