ONS-konferansen:

Brannalarmen utløst: - Liten seier

Det skjer etter at aksjonsgruppa Stopp Oljeletinga varslet mandag morgen at de hadde planlagt en aksjon i forbindelse med åpningen.

SE LIVE: Direkte fra ONS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Børsen): Rett etter klokka 12 gikk brannalarmen midt under åpningen av ONS-konferansen i Stavanger. Aksjonsgruppa Stopp Oljeletinga varslet mandag morgen at de hadde planlagt en aksjon i forbindelse med åpningen.

Børsens reportere på stedet melder at alarmen høres i pressesenteret. Protesten mot olje og gass kommer noen få minutter etter at teknogründer Elon Musk uttalte at verden i en periode vil trenge mer olje og gass, ikke mindre.

- Liten seier

- Jeg trakk to alarmer inne i hovedbygget, men den alarmen gikk ikke av, jeg regner med at de har et manuelt system, hvor det ble signalisert til dem, og de valgte å skru det av. Derfor gikk jeg inn her istedenfor som en backup-plan, sier aksjonist Joakim Skahjem til Børsen.

- Er du skuffet over at du ikke fikk det til i hovedbygget?

- Så lenge budskapet kommer ut er det det viktigste. I noen få sekunder brydde journalistene seg litt mer om å stoppe oljeletinga enn Elon Musk og gjengen der inne, så da tar vi det som en liten seier.

Videre forteller de at budskapet, «enkelt og greit», er å stoppe oljeletinga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.