ONS-konferansen:

Brannalarmen utløst: - Liten seier

Det skjer etter at aksjonsgruppa Stopp Oljeletinga varslet mandag morgen at de hadde planlagt en aksjon i forbindelse med åpningen.

SE LIVE: Direkte fra ONS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STAVANGER (Børsen): Rett etter klokka 12 gikk brannalarmen midt under åpningen av ONS-konferansen i Stavanger. Aksjonsgruppa Stopp Oljeletinga varslet mandag morgen at de hadde planlagt en aksjon i forbindelse med åpningen.

Børsens reportere på stedet melder at alarmen høres i pressesenteret. Protesten mot olje og gass kommer noen få minutter etter at teknogründer Elon Musk uttalte at verden i en periode vil trenge mer olje og gass, ikke mindre.

- Liten seier

- Jeg trakk to alarmer inne i hovedbygget, men den alarmen gikk ikke av, jeg regner med at de har et manuelt system, hvor det ble signalisert til dem, og de valgte å skru det av. Derfor gikk jeg inn her istedenfor som en backup-plan, sier aksjonist Joakim Skahjem til Børsen.

- Er du skuffet over at du ikke fikk det til i hovedbygget?

- Så lenge budskapet kommer ut er det det viktigste. I noen få sekunder brydde journalistene seg litt mer om å stoppe oljeletinga enn Elon Musk og gjengen der inne, så da tar vi det som en liten seier.

Videre forteller de at budskapet, «enkelt og greit», er å stoppe oljeletinga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer