- Det er den verste meldinga du kan få som restaurantdriver, at restauranten din brenner. Så skjedde det. Heldigvis fikk jeg tidlig beskjed om at alle ansatte og gjester hadde kommet seg ut, sier administrerende direktør i Fursetgruppen, Gjøran Sæther, til Børsen.
Dramatiske scener utspilte seg i Oslo sentrum lørdag kveld, da en brann brøt ut i bygg 22 på Akershus festning, der Festningen restaurant har holdt til siden 2013.
Fursetgruppen driver en rekke restauranter i hovedstaden, deriblant Festningen. Når Børsen snakker med ham på telefonen søndag kveld, har Sæther akkurat vært på stedet.
- Det er én ting å se det på bilder, men det var forferdelig å se det med egne øyne, sier han.
Fikk redde vinkjelleren
Et døgn etter første melding om brannen jobbet brannvesenet fortsatt med etterslokking. Mye tyder på at bygningen er totalskadd.
Furset-direktøren har ennå ikke vært inne i restaurantbygget, og har derfor ikke fått se skadene på innsida med egne øyne.
Han fikk imidlertid gå inn i kjelleren, som til dels ble skjermet fra den ekstreme varmen.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Børsen er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger