Bransjegigant stenger: - Virkelig smertefullt

Hotell- og restaurantkjempe i Bergen med dyster beskjed: Låser dørene i lang tid.

STORAKTØR STENGER: Familiebedriften De Bergenske eier flere hoteller og en rekke restauranter i Bergen. Nå stenges nær hele virksomheten i lang tid. Foto: Marit Hommedal / NTB
STORAKTØR STENGER: Familiebedriften De Bergenske eier flere hoteller og en rekke restauranter i Bergen. Nå stenges nær hele virksomheten i lang tid. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ble rett og slett sjokkert. Ikke minst blir vi frustrerte, sier administrerende direktør for hotellkjeden De Bergenske, Kjetil Smørås, til Børsen.

Tirsdag varslet regjeringen at det innføres skjenkestopp i hele Norge, samt råd om å holde to meters avstand. Forbudet traff næringslivet som ei bombe, og etterdønningene har vært voldsomme.

For hotell- og restaurantkjempen De Bergenske rammer reglene hardt og brutalt. Familiebedriften eier 13 restauranter og seks hoteller i Bergen. Som følge av nye nasjonale tiltak, har Smørås besluttet å slokke lyset for nær hele virksomheten.

- Som følge av nye tiltak, stenger vi ytterligere ned nå. Det betyr at vi kun har ett hotell og én restaurant åpen. Konsekvensen blir om lag 250 permitterte ansatte. Det er smertefullt for de det gjelder, virkelig smertefullt.

- Hvor lenge ser du for deg å holde stengt?

- Slik det ser ut nå, tenker jeg vi setter et kryss over hele april. Tidligste åpning blir trolig i mai.

- Hva fanken foregår

Nedstengingen vil sende bedriften ned i et bekmørkt kostnadshull. Smørås opplyser at virksomheten gikk på et giganttap på 29 millioner kroner i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.