Bransjen bekymret: - Veldig alvorlig

Reiselivsbransjen ser mørkt på de neste seks månedene. Årsaken er ifølge NHOs Kristin Krohn Devold helt entydig: Strømprisene.

BEKYMRET: Reiselivsbransjen går en usikker start på året i møte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
BEKYMRET: Reiselivsbransjen går en usikker start på året i møte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

- Optimismen bransjen har på de neste seks månedene har nesten aldri vært så lav som nå, sier direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold, til Børsen.

NHO Reiselivs situasjonsanalyse for norsk reiseliv ble sluppet i dag. Det er en tøff økonomisk situasjon for mange bedrifter i ulike bransjer. En stor andel bedrifter, 41 prosent av de spurte, venter en forverring de neste månedene.

- Cirka 1 av 10 tror på en bedring de neste seks månedene. Det er veldig alvorlig, legger hun til.

Hovedgrunnen er ifølge Krohn Devold helt entydig: Strømprisene.

Reiselivet bekymret

NHO-analysen viser at selv om mange hadde en god julebordsesong og vinterdestinasjonene melder om godt med besøk i juleferien, er bransjen bekymret for januar, februar og mars.

Også direktør for Visit Oslo, Christian Lunde, mener aktører i bransjen går en usikker tid i møte:

- De små og mellomstore innenfor reiselivsnæringen, de har det tøft, blant annet innenfor mat og drikke. De har brukt mye av egenkapitalen for å overleve, sier Lunde til Børsen.

Han trekker fram den rystende kostnadsveksten mange opplever, på energi og mat og drikke, som en spesiell utfordring for de små og mellomstore aktørene nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.