Erna Solberg:

Bransjen fortviler: - Vanskeligere å drive

Norsk restaurantforening trygler regjeringen om hjelp. - Jeg tar restaurantforeningen sine bekymringer på alvor, sier Høyre-leder Erna Solberg til Børsen.

OPPOSISJON: Høyre-leder Erna Solberg mener den nåværende regjeringen gjør det vanskeligere å drive butikk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPOSISJON: Høyre-leder Erna Solberg mener den nåværende regjeringen gjør det vanskeligere å drive butikk. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

Gjestene får stadig trangere lommebok, og prisveksten setter kokkekniven på strupen til flere restauranter. Norsk restaurantforening gikk tidligere denne uka ut og tryglet regjeringen om hjelp.

Leder Ove Jakobsen advarte mot at særlig små og mellomstore restauranter kan stenge dørene om ikke situasjonen bedres.

- De går gjennom en lang, tøff tid. De som ikke klarer å betale regningene sine kan gå konkurs. Alle andre vet ikke om det er verdt strevet. De jobber kjempehardt for å klare seg gjennom året, og det er så vidt de sitter igjen med noe som helst, sa han til Børsen.

Blant annet foreslo han en struping av momsen fra 25 prosent til 15 prosent. Det virker ikke å være aktuelt, men kan heller ikke slås fast, ut fra Finansdepartementets svar på Børsens spørsmål om dette.

Her vises det til at merverdiavgiften skal skaffe staten inntekter på en enkel måte, og at utgangspunktet er 25 prosent ved alle varer og tjenester.

«Fritak, unntak og reduserte satser gir økte administrative kostnader og skaper vridninger i forbruk og produksjon. I tillegg reduseres inntektene, noe som innebærer at andre skatter må økes eller at vi må kutte overføringer til velferdstjenester som skole, helse og politi», står det i svaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.