Dubaigrad:

Bråstopp etter rubelstup

Rike russere strømmet inn i Dubais boligmarked i kjølvannet av krigen, men nå har et voldsomt rubelfall bidratt til en kraftig brems.

DUBAI: Sjeikdømmet i Midtøsten har fungert som en magnet på russiske rikinger etter invasjonen av Ukraina. Foto: Amr Alfiky / Reuters / NTB
DUBAI: Sjeikdømmet i Midtøsten har fungert som en magnet på russiske rikinger etter invasjonen av Ukraina. Foto: Amr Alfiky / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dubaigrad klinger kanskje ikke like godt som Londongrad, men har like fullt tiltrukket seg horder av russere.

Russerne var den største utenlandske gruppen av boligkjøpere i Dubai i fjor.

Bakteppet er at sjeikdømmet i Midtøsten raskt posisjonerte seg som et fristed da sanksjonene etter Ukraina-krigen festet grepet.

Bråstopp

Etter å ha nær sagt støvsugd Dubais boligmarked for rubel og bit, virker det nå til at russer-boomen er over.

De siste månedene har nemlig boligkjøp fra russere bremset kraftig opp, og det kommer etter et saftig rubelfall på omtrent 30 prosent, ifølge Bloomberg.

Eiendomsmeklere sier at det er en naturlig avdabbing etter fjorårets voldsomme inntog, ifølge nyhetsbyrået, men at rubelfallet har satt fart på utviklingen.

Enkelte russere som flyttet hit, har kommet fram til at Dubai rett og slett ikke var for dem - og reist videre. Andre drar nytte av å ha kjøpt på et godt tidspunkt.

Kjøper ikke lenger

Etter pandemien steg boligprisene i Dubai med 30 prosent i de to åra fram til september. Ifølge meklere i området tar flere russere som kjøpte i et oppadgående marked, gevinst ved å selge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.